Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 91374
10.15199/65.2015.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 2–5 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ temperatury starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne stopu Ti24Nb4Zr8Sn
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 141184
10.15199/28.2022.5.2
stop tytanu β
mikrostruktura
twardość
odporność na pękanie
β titanium alloy
microstructure
hardness
fracture toughness
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ temperatury starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne stopu Ti24Nb4Zr8Sn
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 141184
10.15199/28.2022.5.2
stop tytanu β
mikrostruktura
twardość
odporność na pękanie
β titanium alloy
microstructure
hardness
fracture toughness
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ temperatury starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne stopu Ti24Nb4Zr8Sn
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 141184
10.15199/28.2022.5.2
stop tytanu β
mikrostruktura
twardość
odporność na pękanie
β titanium alloy
microstructure
hardness
fracture toughness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 2–5 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141964
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 132484
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-3
KUBIT FIZYCZNY
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 130925
10.15199/13.2021.3.5
informacja kwantowa
dwupoziomowy obiekt kwantowy
kubit fizyczny
kubit logiczny
kubity atomowe i jonowe
kubity fotonowe
kropki kwantowe
kwazicząstki
pobudzenia kolektywne
plazmonika
kubity ruchome i stacjonarne
splątanie kwantowe
miary splątania
kubity splątane
quantum information
two-level quantum object
physical qubit
atom and ion qubits
photon qubits
quantum dots
quasiparticles
collective excitations
plasmonics
flying and stationary qubits
quantum entanglement
measures of entanglement
entanglement entropy
entangled qubits
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-5
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 131617
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-5
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 131617
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 135449
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 139888
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 135449
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 132484
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ pochodzenia porowatego azotanu(V) amonu na jego właściwości morfologiczne
Andrzej Biessikirski
nr katalogowy: 128489
10.15199/62.2020.10.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Wpływ parametrów gazów procesowych i postaci konstrukcyjnej wymiennika na emisyjność oraz strumień ciepła wymienianego przez promieniowanie
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 144535
10.15199/62.2023.8.11
gaz procesowy
wymiennik ciepła
wymiennik cylindryczny
wymiennik prostopadłościenny
emisyjność
strumień ciepła
promieniowanie
process gas
heat exchanger
cylindrical exchanger
rectangular exchanger
emissivity
heat flux
radiation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Wpływ parametrów gazów procesowych i postaci konstrukcyjnej wymiennika na emisyjność oraz strumień ciepła wymienianego przez promieniowanie
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 144535
10.15199/62.2023.8.11
gaz procesowy
wymiennik ciepła
wymiennik cylindryczny
wymiennik prostopadłościenny
emisyjność
strumień ciepła
promieniowanie
process gas
heat exchanger
cylindrical exchanger
rectangular exchanger
emissivity
heat flux
radiation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badania adsorpcji białek na powierzchni biomasy w procesie enzymatycznej hydrolizy słomy kukurydzianej do fermentowalnych cukrów prostych
Katarzyna Dąbkowska
Paweł Sobieszuk
Maciej Pilarek
nr katalogowy: 110745
10.15199/62.2017.11.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Pochodne L-tyrozyny jako leki oraz znaczniki do obrazowania nowotworów
Małgorzata Pająk
nr katalogowy: 128505
10.15199/62.2020.10.21
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Marcin Knapiński
nr katalogowy: 143955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Świece filtracyjne w produkcji piwa
nr katalogowy: 142037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Przetwory owsiane cennym składnikiem naszej diety
nr katalogowy: 52966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Świece filtracyjne w produkcji piwa
nr katalogowy: 131440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Znaczenie beta-glukanaz w procesie produkcji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 73565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Skrobia owsiana i możliwości jej wykorzystania
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 57342
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Enhancement of elevation angle for an array leaky-wave antenna
M. K. Abdulhameed
Muayad Saleem Kod
Ahmed Jamal Abdullah Al-Gburi
nr katalogowy: 132836
10.15199/48.2021.08.19
Leaky-wave antenna (LWA)
HW-MLWA
Control cell
Radiation pattern
Gap capacitor
antena mikrofalowa
kąt elewacji
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Chitozan jako alternatywny sorbent w procesie usuwania Am-241 z rozcieńczonych roztworów wodnych
Agata Oszczak-Nowińska
nr katalogowy: 129621
10.15199/62.2020.12.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Chitozan jako alternatywny sorbent w procesie usuwania Am-241 z rozcieńczonych roztworów wodnych
Agata Oszczak-Nowińska
nr katalogowy: 129621
10.15199/62.2020.12.17
AURA 2018-8
Oczyszczalnie ścieków jako źródło zanieczyszczenia powietrza atmosferycznego
Iwona PAŚMIONKA
nr katalogowy: 115297
10.15199/2.2018.8.2
bioaerozol
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
oczyszczalnia ścieków
bioaerosol
microbial pollution
sewage treatment plant
AURA 2020-7-8
Folie biopolimerowe na bazie furcelleranu – innowacyjne rozwiązanie w przemyśle spożywczym
Ewelina JAMRÓZ
nr katalogowy: 127267
10.15199/2.2020.7–8.1
folie biopolimerowe
furcelleran
aktywne i inteligentne opakowania
biopolymer films
furcellaran
active and intelligent packaging
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Elementy niezawodności konstrukcji szklanych w dokumentach CEN
Marian Gwóźdź
Janusz Juraszek
nr katalogowy: 141922
10.15199/33.2023.02.06
szkło
niezawodność
wytrzymałość
modelowanie
płyty
glass
reliability
strength
modeling
plates
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
Transient analysis in 1st order electrical circuits in violation of commutation laws
Vasyl V. KUKHARCHUK
Sergii V. PAVLOV
Samoil Sh. KATSYV
Andrii M. KOVAL
Volodymyr S. HOLODIUK
Mykhailo V. LYSYI
Andrzej KOTYRA
Orken MAMYRBAEV
Aidana KALABAYEVA
nr katalogowy: 133229
10.15199/48.2021.09.05
infinitesimal number
infinitely large number
hyperreal number
non-standard number
real number
inductive electric circuit
liczba nieskończenie mała
liczba nieskończenie duża
liczba hiperrzeczywista
liczba niestandardowa
liczba rzeczywista
indukcyjny obwód elektryczny
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-4
Zastosowania systemów uwalniania wankomycyny do regeneracji tkanki kostnej
DOMINIKA TRÄGER
KARINA NIZIOŁEK
nr katalogowy: 144710
10.15199/28.2023.4.2
wankomycyna
systemy dostarczania leku
polimery
hydroksyapatyt
vancomycin
drug delivery systems
polymers
hydroxyapatite
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biokonwersja glicerolu do kwasu cytrynowego
Ewelina Książek
Małgorzata Janczar-Smuga
Jerzy J. Pietkiewicz
nr katalogowy: 126685
10.15199/62.2020.6.22
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
Ocena wpływu współczynnika tarcia na przebieg procesu toczenia stopu tytanu Ti-6Al-4V – analiza MES
Joanna Lisowicz
nr katalogowy: 128277
10.15199/160.2020.3.3
Ti-6Al-4V
toczenie
współczynnik tarcia
analiza MES
Ti-6Al-4V
turning
coefficient of friction
FEM analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wstępna obróbka nasion rzepaku promieniowaniem podczerwonym w celu poprawy wydajności tłoczenia oleju i jego właściwości chemicznych
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 132570
10.15199/62.2021.7.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wstępna obróbka nasion rzepaku promieniowaniem podczerwonym w celu poprawy wydajności tłoczenia oleju i jego właściwości chemicznych
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 132570
10.15199/62.2021.7.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
A study of issues in extreme cases in a numerical solver for nonlinear fractional circuits
Marcin SOWA
nr katalogowy: 144445
10.15199/48.2023.08.38
numerical solver
fractional calculus
nonlinear problem
circuit analysis
polynomial order
time step adaptivity
solwer numeryczny
rachunek rózniczkowy ułamkowego rz ˛ ˙ edu
zagadnienie nieliniowe
analiza obwodu
rz ˛ad wielomianu
automatyczny dobór kroku czasowego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
New design of low profile Uniform Substrate integrated waveguide antenna with square patch loaded
Mowafak K. Mohsen
Ayad Hameed Mousa
Rawya Read Jowad
nr katalogowy: 134117
10.15199/48.2021.11.05
substrate integrated waveguide
microstrip line
current density
square patch
SIW.
falowód zintegrowany z anteną
antena szerokopasmowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Electric vehicle yaw moment control based on the body sideslip estimation
TABTI Khatir
MOSTEFAI Lotfi
CHEKROUN Soufyane
LARBAOUI Ahmed
nr katalogowy: 134129
10.15199/48.2021.11.17
Electric Vehicle
Sliding Mode Control
yaw moment control
Kalman Filter.
pojazd elektryczny
sterowanie ślizgowe
filtr Kalmana
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-8
Effect of KCl on the optical and structural properties of CaZnO3 perovskite thin films
RAED HASHIM AL-SAQA
ISMAIL KALIL JASSIM
MOHAMMAD MAHMOOD UONIS
nr katalogowy: 144539
10.15199/40.2023.8.3
CaZnO3
perovskite
energy gap
diameter’s grain
thin films
CaZnO3
perowskit
przerwa energetyczna
średnica ziarna
cienkie warstwy
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-8
Effect of KCl on the optical and structural properties of CaZnO3 perovskite thin films
RAED HASHIM AL-SAQA
ISMAIL KALIL JASSIM
MOHAMMAD MAHMOOD UONIS
nr katalogowy: 144539
10.15199/40.2023.8.3
CaZnO3
perovskite
energy gap
diameter’s grain
thin films
CaZnO3
perowskit
przerwa energetyczna
średnica ziarna
cienkie warstwy
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH