Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Jakość i aktywność przeciwutleniająca handlowych soków jabłkowych
Ewa Płuciennik
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 59098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 99960
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Dodatki do żywności a prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 101639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Żywność funkcjonalna na rynku amerykańskim
Bohdan Achremowicz
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 91372
10.15199/65.2015.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Prozdrowotne trendy konsumenckie – jak je wykorzystać w komunikacji?
Barbara Groele
nr katalogowy: 126837
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Janusz Czapski
nr katalogowy: 105832
10.15199/65.2017.5.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Rola wybranych substancji smakowych i aromatyzujących
Halina Makała
nr katalogowy: 59065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Choco Tec 2014
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 89111
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod
nr katalogowy: 12605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
ALEKSANDRA MARCINIAK
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20077
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne
Anna Diowksz
nr katalogowy: 5143
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
AURA 2021-10
Wykorzystanie grzybów leczniczych w medycynie
Małgorzata OSMENDA
nr katalogowy: 133678
grzyby lecznicze
metabolity
leki
medycyna
metoda HCLP
medicinal fungi
metabolites
medicines
medicine
HCLP method
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Prozdrowotne właściwości produktów zbożowych
Aleksandra Marciniak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 23752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2011 r.
nr katalogowy: 60293
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Proso właściwe (Panicum miliaceum L.) Cz. III. Możliwości wykorzystania w produkcji żywności oraz karmy i pasz
Beata Marchand
nr katalogowy: 98701
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Nieoczywiste składniki
nr katalogowy: 122292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Gryka - cenny surowiec w produkcji żywności funkcjonalnej
KAROLINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 31942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Prozdrowotne trendy w surowcach i materiałach dla przemysłu czekoladowo-cukierniczego
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 38999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wpływ procesu ekstruzji mąki żytniej o zwiększonej zawartości składników prozdrowotnych na skład chemiczny ekstrudatów
IWONA JASIŃSKA
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 37059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Składniki gazowe dymów spawalniczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 75785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
"Słodko, zdrowo i lightowo" - czyli co nowego w przemyśle piekarsko-cukierniczym
Jerzy Baczewski
nr katalogowy: 62017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nowa żywność i nowe składniki żywności
KATARZYNA STOŚ
LUCJAN SZPONAR
HANNA KUNACHOWICZ
WIOLETTA BOGUSZ
nr katalogowy: 25463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe trendy w dodatkach
nr katalogowy: 85155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Radziwiłłówka - prozdrowotna drożdżówka
nr katalogowy: 103475
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Zdrowe wsparcie
nr katalogowy: 77106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
S jak służba medycyny pracy
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 136647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakterie probiotyczne w żywności nowe kierunki stosowania
Kamil Toczek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 90150
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej i czerwonej na jakość chrupek kukurydzianych, otrzymanych przy użyciu ekstrudera jednoślimakowego
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 123780
chrupki kukurydziane
komosa ryżowa biała
komosa ryżowa czerwona
właściwości fizyczne
wodochłonność
corn puffs
white quinoa
red quinoa
physical properties
water absorption
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Serwatka firmy Carbery na polskim rynku
nr katalogowy: 43852
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Słodycze nie tylko słodkie (cz. I)
Marta Stus
nr katalogowy: 50254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
AURA 2010-9
RECENZJE
nr katalogowy: 53995
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 6622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Sadze - kominowa i techniczna
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Niematerialne składniki organizacji
JAROSŁAW DOMANSKI
nr katalogowy: 19387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Cukierniczy As
nr katalogowy: 4171
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Preparat do naprawy karoserii
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Healthy & Wellness Food - jedzenie dla zdrowia i przyjemności
nr katalogowy: 50131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soki mętne - prozdrowotne rozwiązanie alternatywne dla branży koncentratów
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Superfruits - korzyści dla producentów i konsumentów
nr katalogowy: 44009
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Prozdrowotna innowacyjność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Smar penetrujący w aerozolu
Andrzej Bądkowskl
nr katalogowy: 207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Tendencje światowego chmielarstwa
M. Stasiak
nr katalogowy: 14720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Unifine. Trufle
nr katalogowy: 12702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Master Martini. Śmietankowa kopuła
nr katalogowy: 12872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Prawdziwy Chleb w Wielkiej Brytanii
Marta Stus
nr katalogowy: 56370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Master Martini. Ciasto Panettone
nr katalogowy: 12816
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane 2005 - część 2
K. Wasińska
nr katalogowy: 16645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Unifine. Torcik Wielkanocny z musem mascarpone i czerwoną porzeczką
nr katalogowy: 12652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
AURA 2006-11
"Cudze chwalicie swego nie znacie" Od A do Z o Suwalskim Parku Krajobrazowym
AGNIESZKA PIESZALSKA
AGNIESZKA JOSZCZYK-NIKITIUK
nr katalogowy: 21402
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Wpływ wody na papiery o różnym składzie. Cz. 1. Składniki i struktura papieru - rys historyczny
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 18859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Przepisy Mirosława Pelczara z Mistrzostw Świata Młodych Cukierników
nr katalogowy: 5133
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Wpływ metod pogłębionego utleniania na degradację kwasów żywicznych występujących w ściekach celulozowo-papierniczych
Agnieszka Jagiełła
Małgorzata Michniewicz
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 4676
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Dobroczynny dodatek do potraw
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 54033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Rozmowa z Markiem Moczulskim, prezesem zarządu Bakalland s.a.
nr katalogowy: 100590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
Marzena Grdeń
nr katalogowy: 106752
10.15199/65.2017.6.3
superfood
superżywność
związki bioaktywne
działanie prozdrowotne
superfood
bioactive compounds
health- -promoting effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Kasza jaglana - wartość żywieniowa oraz właściwości prozdrowotne
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
nr katalogowy: 111728
10.15199/65.2018.1.9
kasza jaglana
wartość odżywcza
żywność prozdrowotna
millet groat
nutritive value
health-promoting food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
"Żywność prozdrowotna - składniki i technologia"
nr katalogowy: 85268
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Analiza własności napawanych laserowo powierzchni przylgni zaworów wylotowych silników okrętowych po korozji w powietrzu i w gazach spalinowych
HANNA SMOLEŃSKA
WŁODZIMIERZ KOŃCZEWICZ
nr katalogowy: 17142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Zastosowanie włóknistego bemitu do wytwarzania powłok w platynowych katalizatorach do dopalania zanieczyszczeń w gazach
ZOFIA JAWQRSKA-GALAS
STANISŁAW JANIAK
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 107311
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Karta charakterystyki w służbie bhp cz. 1 cz. 3 Sekcja 3 - skład/informacja o składnikach
Anna Łuczak
nr katalogowy: 103417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH