• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121782 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • Tematyka Ogólnotechniczna
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • Zeszyt 2005-6

PROBLEMY JAKOŚCI

Miesięcznik ISSN 0137-8651 e-ISSN 2449-9862 - rok powstania: 1968
Czasopismo Federacji Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych NOT (FSNT NOT)

Zeszyt 2005-6


 
 kup! (PDF) - 1.08 zł »  

 
  Dostęp do Wirtualnej Czytelni - archiwalne e-zeszyty czasopisma
 kup! - 12h za 73.80 zł » 
 kup! -   4h za 43.05 zł » 
 kup! -   1h za 24.60 zł » 

Marketingowe zarządzanie szkołą jako sposób na poprawę jakości funkcjonowania polskiej oświaty
Amir FazIagić 
Marketingowe zarządzanie szkołą obejmuje swym zasięgiem nie tylko promocję szkoły lecz także zorientowane na otoczenie (rynek!) wnętrze szkoły-jej pracowników i strukturę. Wprowadzenie Stosunek społec więcej » Czytaj za darmo! »
Od ISO 9000 do Sześć SIGMA
Anna Domańska 
Znaczenie dla firm norm ISO 9000 oraz metody Sześć Sigma. Podobieństwa i różnice między normami ISO 9000 a metodą Sześć Sigma. Wprowadzenie Współczesne organizacje działają w dynamicznie zmieniającym więcej » Czytaj za darmo! »
Nie ma jakości bez procesów
Jakub Ratajczak 
Dzięki systemom wspomagającym zarządzanie procesami biznesowymi przedsiębiorstwa stają się bardziej konkurencyjne. Administracja państwowa i samorządowa sprawniej wywiązuje się z obowiązków nakładanyc więcej » Czytaj za darmo! »
Porównanie GLP i ISO 17025
Ewa Matyjaszczyk 
Dwa systemy ja kości najczęściej wdrażane przez laboratoria badawcze. Przystąpienie Polski do Unii Europejskiej stanowi dla polskich laboratoriów badawczych dużą szansę na rozwój i zdobycie nowych kli więcej » Czytaj za darmo! »
Innowacje technologiczne a jakość oferty
Ireneusz Bielski 
Zadaniem marketingu jest definiowanie stanu przyszłych potrzeb, które mogą być zaspokajane tylko przez produkty zrealizowane przez rozwinięte technologie. Ireneusz BIELSKI "Komunikacja marketingowa za więcej » Czytaj za darmo! »
Jakość obsługi klienta w banku
Magdalena Cichoń 
Wysoki poziom jakości obsługi w działalności bankowej to coś więcej, niż uśmiechnięci dysponenci nawiązujący kontakt wzrokowy z klientem i wykazujący przyjazne nastawienie. Magdalena CICHOŃ Jakość w z więcej » Czytaj za darmo! »
Wykorzystanie metod i narzędzi statystycznych w polskich przedsiębiorstwach
Adam Jednoróg Monika Olejnik Zbigniew Sierzchuła Kamil Ibrczewski 
Koniec lat 80. to okres, w którym przedsiębiorstwa w gospodarkach zachodnich ze zdwojoną energią zaczęły wdrażać strategie, metody i techniki zarządzania jakością. Tryumfy święcił TQM, pojawiały się k więcej » Czytaj za darmo! »
Badania satysfakcji klientów w świetle normy ISO 9001-2000
Piotr Kafel Tadeusz Sikora 
Badanie satysfakcji klientów jest narzędziem pozwalającym zdobyć cenne informacje, których przedsiębiorstwa nie są w stanie uzyskać inną drogą. Wstęp Jednym z efektów nowelizacji norm serii ISO 9000 w więcej » Czytaj za darmo! »
Quality Progress, 2-2005
Etyczne postępowanie staje się coraz bardziej pożądaną, a nawet i wymaganą cechą działalności gospodarczej. Wystarczy tylko wspomnieć, że w 90% wyższych szkół ekonomicznych w USA wprowadzono etykę biz więcej » Czytaj za darmo! »
Ewa Górska Szata zdobi człowieka
Miając na uwadze, że pięćdziesiąt procent wrażenia, jakie wywoiłujemy na pierwszym spotkaniu, budujemy właśnie własnym wyglądem, warto głębiej zastanowić się nad doborem stosownego stroju. Tym bardzie więcej » Czytaj za darmo! »
Doskonałość wpisana w strategię Volkswagen Motor Polska Sp. z o. o. Polkowice
Piotr Rogala 
W 1988 r. z inicjatywy wiodących firm europejskich założona została Europejska Fundacja Zarządzania Jakością - EFQM, której podstawowym celem jest promowanie koncepcji zarządzania przez jakość. Najważ więcej » Czytaj za darmo! »
Polimex - Mostostal Siedlce S. A. od ISO 9001 do zintegrowanego systemu zarządzania
Stanisław Starega Mirosław Trochim 
Zintegrowany System Zarządzania (ZSZ) w firmie Polimex - Mostostal Siedlce S.A. obejmuje wymagania norm PN-EN ISO 9001:2000 [7], AQAP 2110:2003 [9], PN-EN ISO 14001:1998 [10], PN- N 18001:2004 [11] i więcej » Czytaj za darmo! »
Co nowego w Klubie Polskie Forum ISO 9000
Za autorami cyklu tematycznego seminariów podaję jego motto: "...jeśli lata osiemdziesiąte określano mianem dekady jakości, lata dziewięćdziesiąte - dekadą produktywności, to mianem pierwszego dziesię więcej » Czytaj za darmo! »
III Edycja Dolnośląskiej Nagrody Jakości
Marian Rzeszutek 
III Edycja Konkursu Dolnośląskiej Nagrody Jakości została rozstrzygnięta. Spośród kilkunastu firm wyłoniono następujących laureatów III Edycji Dolnośląskiej Nagrody Jakości: - Komenda Wojewódzka Polic więcej » Czytaj za darmo! »
JakoťŠ w opiece zdrowotnej Ś mazowieckie forum dyskusyjne
Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Makowie Mazowieckim wespół z WSPiZ im. L. Koźmińskiego oraz Mazowieckim Oddziałem Towarzystwa Promocji Jakości w Ochronie Zdrowia organizuje sympozjum więcej » Czytaj za darmo! »
DRINKTEC 2005
19 maja br. w hotelu Bristol w Warszawie odbyła się konferencja prasowa poświęcona Światowym Targom Technologii Produkcji Napojów i Płynnych Pokarmów - Drinktec 2005, które odbędą się w Monachium w dn więcej » Czytaj za darmo! »
7. Międzynarodowa Szkoła Jakości.
Piotr ROGALA 
W dniach 16-17 maja 2005 r. w Ośrodku Wypoczynkowym Panorama w Krynicy (koło Nowego Sącza) odbyła się kolejna (już siódma) konferencja z cyklu określanego mianem Międzynarodowa Szkoła Jakości. Tematem więcej » Czytaj za darmo! »
Integracja funkcjonalna instrumentem doskonalenia zarządzania
Jerzy Baruk 
Wykorzystanie mapy niepewności jako instrumentu doskonalenia procesów komunikacyjnych oraz modelu integracji funkcjonalnej działalności marketingowej, innowacyjnej i produkcyjnej, co mogłoby stanowić więcej » Czytaj za darmo! »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest
  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-12-03

Słabo z technologiami cyfrowymi»

2019-11-22

EKOTECH w trosce o środowisko»

2019-11-12

Dla pracowników ubojni i masarni»

2019-11-08

"LAUR INNOWACYJNOŚCI 2019" IX edycja»

2019-11-08

Kiermasz Hendmejdów w Katowicach»

2019-11-07

Specjalista bhp jako trener»

2019-11-06

BHP zgodny z normą PN-ISO 45001: 2018»

2019-11-06

Mniej jaj z chowu klatkowego»

2019-11-05

Kurs CalligraphyHealthSystem»

2019-11-04

Potrzebni lekarze i pielęgniarki»

Przekaźniki rezystancyjne

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Sterowanie napędami rolet

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Lokalizacja przewodów i kabli

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Opakowanie jako "znak"?

OPAKOWANIE
(2019-11)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Wpływ modyfikacji chitozanu na jego strukturę i powierzchnię właściwą

GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
(2019-11)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software