Proces standaryzacji mąki pszennej
Standaryzacja własności technologicznych mąki oznacza produkcję mąki o jakości oczekiwanej przez piekarzy, tj. oferowanie podstawowego surowca piekarskiego o wyrównanym i stabilnym poziomie własności [...]
Mąka ze zbiorów 2006 roku
Należy wziąć pod uwagę fakt, że ziarno zebrane na początku zbiorów, w okresie dobrej pogody cechuje się odmiennymi własnościami od ziarna zebranego w późniejszym terminie, po okresie gwałtownego załam[...]
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Zakłady Spółki POLSKIE MŁYNY S.A mając na względzie bezpieczeństwo zdrowotne produkowanych wyrobów, a przez to zdrowie swoich klientów zachowują standardy jakościowe i wdrożyły we wszystkich swoich zakładach zasady HACCP oraz w kilku standard IFS wersja 4, standard AiB oraz system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności wg ISO 9001 i IS0 22000. Systemy te są regularnie audytowane pr[...]