Wyniki 1-9 spośród 9 dla zapytania: authorDesc:"Konrad Kazanecki"

Benier -holenderskie linie do chleba w Polsce

Czytaj za darmo! »

Benier - holenderski producent przemysłowych linii do chleba, którego tradycje sięgają roku 1896, w ostatnich 3 latach zintensyfi kował swoje działania na polskim rynku. Firma Benier, którą obecnie klasyfi kuje się w ścisłej światowej czołówce producentów linii dla piekarni przemysłowych, otworzyła się również na sektor średnich i dużych piekarni rzemieślniczych. Oferowane linie do chleba projektowane są zarówno jako kompaktowe zestawy o wydajności 1000-3000 szt./h dostarczane do piekarni rze- Benier -holenderskie linie do chleba w Polsce szybkiego przełączania trybu pracy dzielarki z trybu 1-komorowego na 2- lub 4-komorowy, co umożliwia użytkownikowi poruszanie się w szerokim zakresie wagowym, łatwą korektę wydajności (1komora - 1500 szt./h, 2 komory - 3000 szt./h, 4 ko[...]

Kaak Group - kompleksowe rozwiązania dla piekarni przemysłowych

Czytaj za darmo! »

Kaak Group to działający na światową skalę producent linii dla przemysłu piekarskiego. Potentat, który swoja markę zbudował na zadowoleniu indywidualnego klienta. Wiele już wyjaśnia deklarowany zakres działalności Kaak: "kompleksowe rozwiązania piekarskie - od silosów po spedycję". Hasło w pełni uzasadnione. szczególnych urządzeniach i liniach, realizacja zamówień specjalnych, użycie materiałów o najwyższej jakości (np. w komorach dzielarek odpornego na działanie kwasu mlekowego żeliwa produkowanego w technologii Ni-resist), wszystko to z wykorzystaniem najnowocześniejszych tech- 􀂄 Wielopozi[...]

Automatyzacja w cukierni DOI:

Czytaj za darmo! »

Od kilku lat można dostrzec zwiększające się zainteresowanie na rynku spożywczym produktami cukierniczymi. Z roku na rok, rozmawiając z klientami, zauważamy, iż większość wspomina o znaczącym wzroście sprzedaży wyrobów cukierniczych i deserowych, a co za tym idzie wyzwaniach, przed jakimi muszą stanąć, aby nadążyć z produkcją przy niezmiennie wysokiej jakości. Jak chyba większość w dzisiejszych czasach, cukiernicy narzekają na brak pracowników - o specjalistach nie wspominając. Wielu właścicieli zadawało mi ostatnio pytanie: czy da się zautomatyzować produkcję w taki sposób, aby zwiększyć wydajność i nie ingerow[...]

Automatyczna pomoc dla cukierników - od narabiania po krojenie DOI:


  Dziś właściciele piekarni i cukierni stanęli przed niezwykle trudnym zadaniem: z jednej strony mogą się cieszyć, gdyż wyraźnie widać wzrost sprzedaży wysokiej jakości wyrobów cukierniczych, z drugiej zaś strony rąk do pracy brakuje i ciągle ubywa. Aby zaspokoić rynek i nie stracić jakości wyrabianych produktów ważne jest dobranie odpowiedniej strategii. Tu z pomocą mogą przyjść urządzenia lecz ich zakup musi być przemyślany pod kątem wydajności i jakości. Nawet najprostsze maszyny potrafią ułatwić pracę fachowcom na tyle, że ci mogą wyprodukować więcej i zająć się ostatnim szlifem słodkich "diamentów" Waszych firm. Jakie procesy możemy ułatwić naszym pracownikom? Zacznijmy od mieszania - zwykły mikser planet[...]

Dzielarki Artezen Calybra - raport z pracy w piekarniach DOI:

Czytaj za darmo! »

Gdy wprowadzaliśmy dzielarki Artezen do polskich piekarni, wśród wielu pytań piekarzy zawsze powtarzało się jedno - jak to jest możliwe, by dzielarka pracowała bez oleju? Dzięki zastosowaniu specjalnie dobranych materiałów i odpowiedniej kalibracji systemu dzielącego tym właśnie zdobywa przewagę nad konkurencją urządzenie Artezen Calybra. System "OIL FREE" - dzielarka nie potrzebuje oleju do smarowania tłoków i komory mierzącej -[...]

Automatyzacja procesów w małych, średnich i dużych zakładach produkcyjnych DOI:


  W Polsce od jakiegoś czasu dzieje się to, co można było zauważyć wiele lat temu u naszych zachodnich sąsiadów. Zaczyna brakować rąk do pracy, a znalezienie wykwalifi kowanego pracownika to nie lada wyzwanie. Dotyczy to wielu branż i nie ma specjalnej różnicy czy rozmawiamy z pracodawcami z północy, południa, wschodu czy zachodu kraju - każdy boryka się z problemami kadrowymi. Dlatego wielu piekarzy i cukierników zadaje nam bardzo podobne pytania: jak można zmechanizować czy zautomatyzować proces ich obecnej produkcji. Oczywiście w zależności od potrzeb propozycje będą różne. Zacznijmy od etapu narabiania ciasta: w piekarniach z pomocą przychodzą linie do chleba i bułek, a w cukierniach linie do obróbki ciast drożdżowych i francuskich. Piekarzom możemy zaoferować linie do chleba fi rmy Artezen, wyposażone w dzielarkę Calybra, która nie zużywa oleju do smarowania tłoków. Dzięki temu możemy uzyskać spore oszczędności. Dzielarka ta bardzo de[...]

 Strona 1