Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Piotr Jakóbczak"

Jak wybrać posadzkę do piekarni lub cukierni? 5 kluczowych właściwości, na które trzeba zwrócić uwagę DOI:


  W zakładach piekarskich i cukierniczych codzienna rutyna obejmuje powtarzalne procesy związane z dostawami produktów, przechowywaniem ich w chłodniach, wyrabianiem ciasta, pieczeniem, a nawet mrożeniem w przypadku wybranych deserów, wydawaniem gotowych produktów do transportu lub sprzedażą na miejscu, a następnie myciem pomieszczeń i sprzętu. Przy projektowaniu posadzek w tego typu obiektach dobrą praktyką jest stworzenie listy obciążeń, na jakie narażona będzie posadzka podczas wszystkich tych czynności i wybór rozwiązania, które poradzi sobie z najbardziej wymagającymi warunkami. W wielu przypadkach może to oznaczać konieczność wykonania różnych posadzek w różnych strefach. Flowcrete Polska zajmuje się produkcją posadzek żywicznych, wykorzystywanych m.in. w przemyśle spożywczym. Na bazie naszych doświadczeń ze współpracy z inwestorami stworzyliśmy listę najważniejszych ce[...]

 Strona 1