Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Bohdan Juchniewicz"

Kuźnie młodych talentów DOI:

Czytaj za darmo! »

Jaka będzie przyszłość polskiej kuchni? Czy stanie się bardziej tradycyjna, naturalna i ekologiczna? Czy bardziej nowoczesna, czy może tylko zwiększy się zastosowanie nowoczesnych urządzeń? I ważne pytanie: kto będzie otwierał drzwi do tej wymarzonej, Wielkiej Kuchni? Kto rozpisze role tradycji kulinarnej? Z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że przyszłość określą młodzi kucharze, dzisiejsi uczniowie, wspierani przez swoich mistrzów. Pokazują to przykłady m.in. takich wydarzeń, podczas których młodzi kucharze zdobywają medale na Olimpiadach Kulinarnych w Erfurcie, Luksemburgu. Dotyczy to też laurów uzyskanych na Europejskich Konkursach Kulinarnych - chociażby podczas EKOGALI - Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości w Jasionce lub podczas konkursu "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej" w Poznaniu. Tylko czy szkoł[...]

 Strona 1