Wyniki 1-2 spośród 2 dla zapytania: authorDesc:"ZYGMUNT BIAŁKA"

Dobre praktyki - O jakości w gastronomii można mówić wtedy, gdy wracają do nas goście, a nie nasze wyroby

Czytaj za darmo! »

We wrześniu 2005 r. opublikowana została norma dla branży spożywczej ISO 22000:2005 "System zarządzania bezpieczeństwem żywności - wymagania dla organizacji w całym łańcuchu żywnościowym". Nowy międzynarodowy standard ISO 22000 łączy wymagania systemu HACCP oraz dobrych praktyk: Produkcyjnej (GMP), Higienicznej (GHP), Cateringowej (GCP), Dystrybucyjnej (GDP) i Magazynowej (GWP).Dobra Praktyk[...]

Wszystko w normie

Czytaj za darmo! »

W obiegowym znaczeniu jakość oznacza nie tylko brak wad, jej głównym celem jest zadowolenie i spełnienie oczekiwań klienta. Jakość staje się coraz częściej wartością handlową, tzn. dobry jakościowo produkt (usługa) lepiej się sprzedaje. Jakość utożsamiana jest także z "przydatnością użytkową", "funkcjonalnością", "zadowoleniem odbiorcy" lub "zgodnością z wymaganiami" oraz "spełnieniem oczekiw[...]

 Strona 1