Wyniki 1-2 spośród 2 dla zapytania: authorDesc:"Nicholas Trounce"

Elastyczny system mielenia pszenicy na mąkę na płaskie chlebki i mąki standardowe DOI:

Czytaj za darmo! »

Chleb nie oznacza wszędzie to samo. Podczas, gdy w Europie i Ameryce Północnej je się raczej pulchne chleby o obfitym miękiszu, konsumentki i konsumenci w północnej Afryce, na Bliskim Wschodzie, a także na subkontynencie indyjskim preferują płaskie chlebki, przypominające nasze podpłomyki. W zależności od kraju te płaskie chleby bazują na różnych recepturach i noszą także różne nazwy: czapati, roti i puri w Indiach i Pakistanie, kissra i gurassah w Sudanie lub arabic braed, pita, lavash i khoboz na Bliskim Wschodzie. Różne mąki Podobnie jak w przypadku chleba, to samo dotyczy mąki: żadna nie równa się drugiej. Chleby płaskie produkowane są z różnych typów mąki, która po c[...]

Elastyczny system mielenia pszenicy na mąkę na płaskie chlebki i mąki standardowe DOI:


  Chleb nie wszędzie oznacza to samo. Podczas, gdy w E uropie i A meryce Północnej je się raczej pulchne chleby o obfitym miękiszu, konsumentki i konsumenci w północnej A fryce, na Bliskim Wschodzie, a także na subkontynencie indyjskim preferują płaskie chlebki, przypominające nasze podpłomyki. W zależności od kraju te płaskie chleby bazują na różnych recepturach i noszą także różne nazwy: czapati, roti i puri w I ndiach i Pakistanie, kissra i gurassah w Sudanie lub arabic braed, pita, lavash i khoboz na Bliskim Wschodzie.Różne mąki Podobnie jak w przypadku chleba, to samo dotyczy mąki: żadna nie równa się drugiej. Chleby płaskie produkowane są z różnych typów mąki, która po części wykazuje zupełnie różne właściwości. I tak w Indiach i w Pakistanie stosuje się do produkcji czapati specj[...]

 Strona 1