Wyniki 1-4 spośród 4 dla zapytania: authorDesc:"PAWEŁ MANISTA"

Kultura picia kawy

Czytaj za darmo! »

Coraz częściej słyszymy o kulturze picia kawy. Słowa te, zwłaszcza dla osób spoza branży, brzmią dość enigmatycznie. Czym w takim razie jest kultura picia kawy i czy rzeczywiście wykształciła się ona już w Polsce?Kanony, związane z piciem kawy, znaleźć można choćby w literaturze. W powieści "Wielki Gracz" Johna Grishama podano kilka rad, jak w małej włoskiej miejscowości uchodzić za miejsc[...]

Przyszłość coffee barów

Czytaj za darmo! »

Coffee bary to stosunkowo młoda część polskiego rynku HoReCa. Pierwsze tego typu lokale powstały w 1999 r. wWarszawie i od tego czasu notuje się bardzo duży wzrost liczby takich kawiarni w Polsce. Specjaliści podkreślają, że rynek kawiarni nie osiągnął jeszcze fazy nasycenia i lokali o tym charakterze ciągle przybywa. Coffee bary są najczęściej otwierane w centrach handlowych oraz w centr[...]

Co poza kawą?

Czytaj za darmo! »

Podstawowym produktem coffee barów jest oczywiście kawa. Łatwo się jednak domyślić, że nawet bardzo bogaty wybór kaw i drinków kawowych nie jest w stanie zaspokoić oczekiwań wszystkich gości. Czego zatem poza kawą możemy się napić w polskich coffee barach? Najczęściej są to oczywiście herbaty, których wybór powinien być możliwie jak największy. Herbaty o różnych smakach, od cytrynowego, m[...]

Baza do nieograniczonych możliwości

Czytaj za darmo! »

Wizytówką każdej kawiarni jest kawa, jaką serwuje swoim gościom. Wybór kaw jest oczywiście bardzo bogaty: od klasycznego włoskiego espresso, przez americano, latte, frappé, po bardzo wymyślne drinki kawowe. Wybór kaw sam w sobie nie jest jednak kluczem do sukcesu. Najważniejsza dla coffee baru jest baza, z której przygotowuje się napoje.Bazą dla każdej kawy jest espresso i właśnie jego jakość[...]

 Strona 1