Wyniki 1-2 spośród 2 dla zapytania: authorDesc:"Maria Bonikowska"

Odkryj zapakowaną świeżość

Czytaj za darmo! »

Utrzymanie jakości oraz trwałości artykułów spożywczych jest najważniejszym zadaniem producentów i sprzedawców z branży spożywczej. Dla konsumenta jakość to nie tylko wygląd, smak i konsystencja produktu, ale również to, co nie jest postrzegane zmysłami, czyli jakość mikrobiologiczna. Pakowanie w atmosferze ochronnej chroni produkt przed zmianą barwy, pozwala zachować naturalny wygląd oraz [...]

Ciekły azot w kuchni i przy stole

Czytaj za darmo! »

Technologie mrożenia i schładzania kriogenicznego są coraz powszechniej stosowane przez producentów żywności. Zastosowanie ciekłego azotu pozwoliło na wprowadzenie nowych produktów na półki sklepowe, jednak konsument często nie wie, jaką technologię zastosowano przy ich produkcji. Ciekły azot jest przede wszystkim wykorzystywany w procesie mrożenia, mrożenia powierzchniowego i schładzania z[...]

 Strona 1