Wyniki 1-10 spośród 27 dla zapytania: authorDesc:"Adam Nurkowski"

Revent

Czytaj za darmo! »

Revent wprowadza na rynek innowacyjne rozwiązania.Studzenie próżniowe: pieczywo prosto z pieca w 2-6 min., do temperatury otoczenia Garownio-chłodnie z natryskowym systemem zaparowania Roto Sole - piec obrotowy z wózkiem hertowym Komora studzenia próżniowego. Od prawej: Komora studzenia próżniowego Revent, piec obrotowy Revent 724 oraz Revent Roto Sole z wózkiem hertowym.Premiera próżniowego systemu studzenia pieczywa miała miejsce podczas targów IBA w Düsseldorfi e w roku 2010. Komory studzenia próżniowego pracują już w Szwecji, Szwajcarii i Czechach. Na potrzeby rynku rosyjsk[...]

Revent Peter & Nurkowski zaprasza na targi firmowe

Czytaj za darmo! »

8 maja w Puszczykowie k. Poznania fi rma Peters & Nurkowski organizuje targi fi rmowe Revent. Będą one skupiały uwagę odwiedzających na piecu Revent Rotosole z obrotowym wózkiem hertowym oraz na innowacyjnych systemach studzenia próżniowego Revent Vacuum Cooling. Revent pokaże, to co udało się udowodnić podczas targów Europain 2012 w Paryżu, że schłodzenie pieczywa prosto z p[...]

Z wizytą w Rogaliku, czyli black or white ?


  Już od progu serdecznie wita nas właściciel piekarni Janusz Dudek. Ta serdeczność jest autentyczna, tak jak jego podejście do rzemiosła i chleba samego w sobie. Janusz Dudek jest propagatorem myśli: Jedz chleb, bądź zdrów! (pomysłodawcą tego hasła jest zresztą przyjaciel Janusza Dudka - Kaziemierz Szalewski w Sępólna Krajeńskiego). Już pierwsze wrażenie po wejściu do piekarni jest dobre: tu jest po [...]

Polska premiera Systemu Studzenia Próżniowego Revent


  W dniu 8.05., podczas targów firmowych P&N, odbyła się polska premiera Systemów Studzenia Próżniowego Revent. Targi planowano początkowo na 8-9 maja, jednak z uwagi na duże zainteresowanie klientów z całej Polski, z których nie wszyscy mogli przyjechać do podpoznańskiego salonu firmowego Peters & Nurkowski w tym terminie zostały, przedłużono je o kolejne 12 dni, czyli aż do 18.05. Pierwszy dzień miał charakter ofi cjalny i odświętny. Laboratoryjna komora studzenia próżniowego - zaprezentowana wcześniej podczas targów IBA w Düsseldorfi e, a następnie w marcu br. Na Europain w Paryżu - została uroczyście odsłonięta przez Marie-Louise Rydström, reprezentującą fabrykę Revent oraz asystującego jej Adama Nurkowskiego (P&N). Podczas targów Revent zaprezentowano również po raz pierwszy Polsce piec Revent Rotosole z obrotowym wózkiem hertowym, którego światowa premiera miała miejsce podczas Europain 2012. Podczas seminarium, które rozpoczęło się pokazami multimedialnymi, a następnie zostało poparte pokazami, wykazano, że studzenie drobnego piec[...]

Revent - Ewolucja Premiera najnowszego modelu: Revent Round Oven na targach IBIE w Las Vegas


  Podczas październikowych targów IBIE w Las Vegas Revent zaprezentował długo oczekiwany piec o rewolucyjnej konstrukcji: the Round Oven. Revent wyznaje zasadę, że najprostsze rozwiązania są genialne. Kiedyś były to kule w systemie zaparowania (opatentowany HVS-Revent System), teraz okrągły jest cały piec. Kształt, który we wszechświecie uchodzi za idealny, teraz znalazł zastosowanie w świecie pieców obrotowych. Revent jest wśród producentów pieców obrotowych prekursorem. W 1958 roku zbudował pierwszy na świecie piec wózkowy. Jako pierwszy wprowadził prosty w działaniu, obsłudze i konserwacji opatentowany system kulowego zaparowania, który de facto jest potężnym akumulatorem ciepła, utrzymującym stabilną atmosferę wypieku. W piecu Revent 724 masa akumulacji kul to 360 kg, która pozwala w dynamiczny sposób, w krótkim czasie powrócić po zasadzeniu g[...]

Benier dzieli i rządzi


  Co różni dzielarkę Benier Dough Master od reszty świata? Jak pogodzić tradycyjną technologię i przemysłową wydajność? Odpowiedzią jest dzielarka Dough Master. Holenderska fabryka Beniera (z tradycjami od 1896 r.) ma w swojej ofercie prawdziwego asa w rękawie: dzielarkę Dough Master (DM), przeznaczoną do produkcji pieczywa rustykalnego o wysokiej wydajności ciasta ok. 180 (TA) i jego długiej garze w kotle, sięgającej nawet do 2 godzin. W tej maszynie wyeliminowano klasyczny wał korbowy i zastąpiono go oddzielnymi serwomotorami napędzającymi, niezależnie od siebie, wszystkie elementy mechanizmu dzielącego, przy czym siła docisku tłoka ssącego sterowana jest programem i dostosowana do rodzaju ciasta. Podczas wyboru receptury n[...]

Revent utrzymuje wysoki poziom sprzeda DOI:


  Po uzyskaniu rekordowo wysokiego wyniku sprzedaży (ok. 1500 pieców w ciągu roku) i pierwszego miejsca w sprzedaży pieców obrotowych na świecie, szwedzki Revent nadal utrzymuje się w światowej czołówce. Również w Polsce zwiększa swoją sprzedaż dzięki wprowadzeniu, obok klasycznych pieców obrotowych z serii 700, pieców z wózkiem hertowym, pieców modułowych, komór garowniczo- -chłodniczych oraz komór studzenia próżniowego. Najnowszy model w ofercie Reventa to Okrągły Piec, który zdobył nagrody paryskich targów Europain oraz poznańskiej Polagry 2014.Szwedzka fabryka Revent produkuje piece 1-, 2-, 3- oraz 4-wózkowe. Revent wyposaża wszystkie piece z serii 700 w kasety nadmuchowe kierujące strumień powietrza ukośnie pod spód blach, wynikiem czego jest uzyskanie efektu ciepłoty spodu. Duża masa powietrza, wychodząca praktycznie z całej prawej ściany pieca, jest rozprowadzana równomiernie w całej komorze wypiekowej i, co ważne, z niską prędkością nadmuchu. Dzięki temu rozwiązaniu zaró[...]

Unipol zbroi się po zęby DOI:


  Poznański Unipol automatyzuje kolejne procesy technologiczne, począwszy od dozowania ciasta do linii narabiającej i odkładanie ciasta z wydłużarki do garowani końcowej, poprzez automatyczne systemy załadowczo-rozładowcze pieców, aż po systemy studzenia pieczywa.Automatyzację produkcji wprowadza się głównie w piekarniach, które rozwijają się poprzez współpracę z sieciami sprzedaży oraz równoległy rozwój sieci własnych sklepów fi rmowych. Charakterystyczna na tym etapie ewolucji produkcji jest zamiana w linii do produkcji chleba dzielarek 1- lub 2-komorowych na przemysłowe rozwiązanie 4-komorowe. W piekarni Unipol Romana Bajona zamiast przejścia do kolejnego etapu nastąpił gwałtowny przeskok rozwojowy. W zestawie dzieląco-formującym zastosowano najbardziej zaawansowane technologicznie rozwiązanie: przemysłową dzielarkę 4-komorową, w której wał korbowy zastąpiono oddzielnymi serwomotorami. W ten s[...]

Benier - prawdziwie przemysłowe rozwiązania DOI:

Czytaj za darmo! »

Coraz częściej w Polsce linie do chleba z dzielarkami 1-komorowymi zastępuje się nie 2- ale 4-komorowymi, co oznaczać może tylko jedno: nie ewolucyjny, a wręcz rewolucyjny przeskok w przemysł! Rok 2014 był, a obecny nadal jest zaskakujący dla kierownictwa fi rmy Benier jeśli chodzi o polski rynek. W ubiegłym roku holenderski lider w światowej sprzedaży przemysłowych systemów narabiania ciasta (dzielonego klasycznie jak i wycinanego z wstęgi w kształtach: kwadratowym, prostokątnym[...]

 Strona 1  Następna strona »