Sachsenback 2004. Niemieckie targi z polskim akcentem
Ostatnie targi Sachsenback w Lipsku zgromadziły 280 wystawców. Impreza zorganizowana w dniach 29.10-1.11.2004 r., przy współudziale niemieckich organizacji piekarzy, była raczej miejscem spotkań facho[...]
Hit Sezonu Nestle. Eliminacje w Zakopanem
W Polsce styczeń nie jest miesiącem największego spożycia lodów. Jednak, żeby dobrze przy- 11 gotować się do sezonu, warto już zimą poświęcić im trochę czasu. Już na początku roku zachęcał do tego Nes[...]
Cerealia Unibake. Wysoka jakość i zaufanie klientów
cerealia Bakeries swoją misję określa bardzo prosto: produkcja i sprzedaż wysokiej jakości wyrobów piekarskich - i realizuje ją z powodzeniem. Cerealia Bakeries chce, by klienci wybierali jej produkty[...]
Sigep 2005 (cz. I)
Tegoroczne, XXVI Międzynarodowe Targi Rzemieślniczej Produkcji Lodów, Ciast, Wyrobów Cukierniczych i Piekarskich Sigep w Rimini we Włoszech, które odbyty się w dniach 22-26 stycznia, miały nieco skrom[...]
XXXV ISM. Targi słodyczy w Kolonii (cz. I)
Tendencje, o których mowa, nie oznaczają jednak, by zwolennicy tradycyjnych wyrobów nie mogli znaleźć w targowej ofercie tradycyjnej czekolady, pralin, cu- - kierków bądź ciastek w naprawdę wielkim wy[...]
SIGEP 2005 (cz. II)
W numerze kwietniowym "PPiC", zamieściliśmy I cz. relacji z Międzynarodowych Targów Rzemieślruczyej Produkcji Lodów, Ciast, Wyrobów Cukierniczych i Piekarskich Sigep w Rimini, we Włoszech, w której pi[...]
Konkurs Nestle Ice Cream. Hit sezonu - po raz drugi
Zwycięzcami drugich już eliminacji konkursu "Hit Sezonu" organizowanego przez Nestle Ice Cream okazali się pracownicy hotelu Sobieski w Warszawie i uczennice ze Szkoły Gastronomicznej nr 2 w Mrągowie.[...]
Targi słodyczy w Kolonii (cz. II)
W towarzyszącym prezentacji oferty słodyczy pokazie zatytułowanym "The Fine Art of Packaging" wzięto udział blisko 30 firm. Nowe pomysły na pakowanie czekoladek, cukierków interesowały bardzo wielu go[...]
Interpack 2005
Zgodnie z oczekiwaniami, tegoroczne targi Interpack w Dusseldorfie (21-27 kwietnia br.) były prezentacją najnowszych osiągnięć w dziedzinie pakowania oraz maszyn do produkcji cukierniczej. Swoje ofert[...]
KRPiC. O współpracy z GIS i walce z szarą strefą
Spotkanie Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa z zastępcą Głównego Inspektora Sanitarnego Markiem Ludwikiem Grabowskim, które odbyło się 9 sierpnia br. poświęcone było przede wszystkim współpracy R[...]