Wyniki 1-10 spośród 11 dla zapytania: authorDesc:"Piotr Ejsmont"

Zabaione

Czytaj za darmo! »

Ten włoski napój robi się z żółtka jaj, cukru i wina. Równie często, w postaci bardziej zagęszczonej używa się go jako kremu cukierniczego lub po prostu deseru pod nazwą zabaione albo zabajone. Do dzisiaj trwają spory co do pochodzenia tego deseru, jak i samej jego nazwy. Według jednych źródeł, chyba najbardziej prawdopodobnych, deser powstał w Piemoncie i nazywano go tam sabayon. Według inn[...]

Zdrowie a lody i ciastka

Czytaj za darmo! »

W ostatnich latach jednym z sektorów gospodarki, wykazująch największą dynamikę jest szeroko rozumiany sektor zdrowego życia. Chcemy żyć dłużej i nie chorować. Sektor zdrowego życia obejmuje dwie sfery. Pierwsza to wszystko, co związane jest ze sportem i rekreacją (sprzęt i odzież sportową, obiekty sportowe). Druga to sfera związana ze "zdrową" żywnością, zarówno tą naturalną jak i w postaci[...]

 Strona 1  Następna strona »