Wyniki 1-1 spośród 1 dla zapytania: authorDesc:"Ana Ces-Agraso"

Nieustająca rewolucja ekologiczna

Czytaj za darmo! »

Nowa generacja metalowych opakowań żywności ekologicznej, chroniących produkty nie zawierające konserwantów, nadających się do recyklingu i wygodnych w użyciu Wraz ze wzrostem popularności żywności ekologicznej nastąpił w krótkim czasie znaczny rozwój nowych produktów tego typu. Jednak często nie dostrzeganą sprawą jest sposób, w jaki żywność ekologiczna jest pakowana i prezentowana na tym rozwijającym się segmencie rynku. Na wybór materiału i wzoru opakowania mają bezpośrednio wpływ takie czynniki, jak potrzeba zachowania wartości odżywczych produktu, względy środowiskowe oraz chodliwość towaru. W okresie ponad pięcioletnim, kończącym się w 2007 roku, sprzedaż żywności ekologicznej przez standardowe sklepy detaliczne, należące do sieci handlowych wzrosła o 20 procent. Poprze[...]

 Strona 1