Wyniki 1-10 spośród 18 dla zapytania: authorDesc:"Jacek Szczepaniak"

Nie tylko bułki

Czytaj za darmo! »

Piekarnia Adama Brzezińskiego w Sierakowie - popularnej wielkopolskiej miejscowości wypoczynkowej położonej nad malowniczym jeziorem - zaspokaja nie tylko potrzeby jego rodowitych mieszkańców. W sezonie przybywają tu rzesze turystów z Poznania i regionu poszukujących nie tylko wypoczynku, ale także smakowitego jedzenia.Kluczem do sukcesu, choć nie jedynym, jest dobre prowadzenie ciasta. W piek[...]

Jak zastąpić uciekających za granicę pracowników?

Czytaj za darmo! »

Wiele osób staje przed wyborem: czy wobec odpływu siły roboczej za granicę, zautomatyzować produkcję pieczywa całkowicie czy tylko wybiórczo? Czy osiągać przemysłową wydajność czy dobrą rzemieślniczą jakość. Drogo czy tanio? To tak jak w anegdocie, w której młody człowiek w obcym mieście pyta starszego pana: "gdzie tu można zjeść: dobrze, szybko i tanio?". W odpowiedzi słyszy: "pytasz o trzy r[...]

Tradycja i nowoczesność.Z wizytą w Piekarni Warmińskiej w Braniewie

Czytaj za darmo! »

Piekarnia Warmińska w Braniewie położonym na styku Polski i Obwodu Kaliningradzkiego w ciągu ostatnich kilkunastu lat rozwinęła się z piekarni rzemieślniczej do rozmiarów dużego zakładu produkcyjnego. Piekarnia oraz Cukiernia wraz z biurami zostały przeniesione do odrestaurowanego budynku piekarni wzniesionego jeszcze w latach 30. przez Niemców, w którym produkowano pieczywo dla stacjonujące[...]

Innowacje w rzemiośle piekarskim

Czytaj za darmo! »

Piekarnia Mariana Kurasiaka w podpoznańskim Kościanie obchodzi w tym roku jubileusz 25-lecia działalności. Zakład cieszący się od ćwierćwiecza dobrą opinią piekarni rzemieślniczej, oferującej pieczywo o stabilnej i wysokiej jakości podlega przemianom, jakie daje się zaobserwować w całej branży.Sieć sklepów należących do piekarni systematycznie zwiększa swój udział w całej sprzedaży piekarni [...]

 Strona 1  Następna strona »