Wyniki 1-10 spośród 180 dla zapytania: authorDesc:"A. Szymański"

XXVI Dni Przemysłu Mięsnego

Czytaj za darmo! »

Jesienna edycja XXVI DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO, zorganizowanych przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, ,, Nowe regulacje prawne w zakresie znakowania środków spożywczych oraz dopuszczalnych poziomów niektórych zanieczyszczeń w żywności" odbyła się w dniu 30 listopada 2006 roku w Warszawie.[...]

XXVII Dni Przemysłu Mięsnego

Czytaj za darmo! »

Zgodnie z tradycją, Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, zorganizował XXVII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO pt. ,, Odpowiedzialność i nadzór w produkcji żywności" oraz sympozjum naukowo-techniczne pod hasłem,,Postęp w technologii Mięsa. Nauka - Praktyce".Spotkanie odbyło się w dniu 11 maja br. w Wars[...]

Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa

Czytaj za darmo! »

Artykuł jest przeglądem najczęściej stosowanych, dozwolonych substancji dodatkowych oraz składników uzupełniających w przetwórstwie mięsa. Omówiona została również grupa dodatków wzbogacających, stosowana do tej pory w przetwórstwie w niewielkim zakresie.rudno sobie dziś wyobrazić produkcję na dużą skalę żywności pozbawioną substancji dodatkowych. Stosowanie dodatków w nowoczesnej technologi[...]

Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa

Czytaj za darmo! »

Artykuł jest przeglądem najczęściej stosowanych, dozwolonych substancji dodatkowych oraz składników uzupełniających w przetwórstwie mięsa. Omówiona została również grupa dodatków wzbogacających, stosowana do tej pory w przetwórstwie w niewielkim zakresie.Alternatywa dla substancji konserwujących Wielu konsumentów obawia się konserwantów zakładając, że nie są to substancje obojętne dla organi[...]

 Strona 1  Następna strona »