Wyniki 1-2 spośród 2 dla zapytania: authorDesc:"Anita Bondarczyk"

Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa DOI:

Czytaj za darmo! »

Obecnie coraz większa liczba konsumentów poszukuje żywności z tzw. czystą etykietą (clean label). Produkty spożywcze z czystą etykietą stały się jednym z przodujących trendów w żywności. Do tej pory nie zostało zdefiniowane określenie czystej etykiety. Z punktu widzenia konsumentów termin czysta etykieta może oznaczać bardziej naturalną lub zdrowszą żywność, wyprodukowaną z prostych i rozpoznawalnych składników lub po prostu minimalną ilość dodatków (numerów E) na etykiecie produktów.Oprócz produktów wysokiej jakości klienci poszukują żywności wygodnej i łatwej w przygotowaniu. Niechętnie też zgadzają się na kompromis zmiany smaku czy konsystencji produktów. Klienci[...]

Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa DOI:

Czytaj za darmo! »

Obecnie coraz większa liczba konsumentów poszukuje żywności z tzw. czystą etykietą (clean label). Produkty spożywcze z czystą etykietą stały się jednym z przodujących trendów w żywności. Do tej pory nie zostało zdefiniowane określenie czystej etykiety. Z punktu widzenia konsumentów termin czysta etykieta może oznaczać bardziej naturalną lub zdrowszą żywność, wyprodukowaną z prostych i rozpoznawalnych składników lub po prostu minimalną ilość dodatków (numerów E) na etykiecie produktów.Oprócz produktów wysokiej jakości klienci poszukują żywności wygodnej i łatwej w przygotowaniu. Niechętnie też zgadzają się na kompromis zmiany smaku czy konsystencji produktów. Klienc[...]

 Strona 1