Wyniki 1-10 spośród 201 dla zapytania: authorDesc:"A. Piotrowski"

Technika i technologia uboju trzody chlewnej w zmodernizowanej linii

Czytaj za darmo! »

Omówiono wyposażenie techniczne i technologię uboju trzody chlewnej w linii ubojowej zaprojektowanej przez autora artykułu.Trzoda chlewna dowożona jest do zakładów mięsnych samochodami, przy czym czas transportu nie przekracza 8 godzin. Zwierzęta lub partie zwierząt kierowane do uboju są identyfikowane w celu oznaczenie ich pochodzenia. Rozładunek na zadaszoną rampę odbywa się poprzez pom[...]

Pękające ścianki działowe

Czytaj za darmo! »

Warszawa Jelonki 2007 r. Wielkie osiedle mieszkaniowe - dopiero co skończyły się gwarancje, rękojmie i wiele innych zobowiązań. Właściciel osiedla otrzymuje od lokatorów niepokojące sygnały o pękających ścianach. Przegląd mieszkań wskazuje, że pękają ścianki działowe. Rozpoczyna się badanie pęknięć, poszukiwanie przyczyn, dobrze byłoby znaleźć winnych. Producent i dostawca elementów ści[...]

Wytyczne do projektów branżowych związanych z budową zakładu przetwórstwa spożywczego

Czytaj za darmo! »

Producenci produktów spożywczych, w szczególności podejmujący modernizację lub budowę zakładów, znajdą w artykule kompleksową informację w zakresie wytycznych do projektowania.Pomieszczenia, w których przygotowuje się, poddaje obróbce lub przetwarza środki spożywcze muszą być projektowane z uwzględnieniem dobrej praktyki higieny żywności, w tym ochrony przed zanieczyszczeniem. Wymogi dla br[...]

 Strona 1  Następna strona »