Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania towarów pt. "Badanie towarów spożywczych".

Jest to kolejna z serii publikacja - praktyczne kompendium wiedzy - dotyczące zastosowania wielu metod badania towarów spożywczych, takich jak:

- mięso, podroby i przetwory,

- drób, jaja i przetwory,

- tłuszcze roślinne i zwierzęce,

- warzywa i owoce,

- przetwory zbożowe.

Publikacja skierowana jest m.in. do studentów wydziałów towaroznawstwa oraz zarządzania i inżynierii produkcji uczelni ekonomicznych, rolniczych i przyrodniczych, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości firm z szeroko pojętej branży spożywczej.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Zakłady Mięsne Lukullus - trwa rozbudowa
    2020-04-02

    Postępuje realizacja przebudowy i rozbudowy o nową halę magazynową zakładu produkcyjnego w Michałowie, gmina Leoncin. Nowy obiekt - dwupoziomowe skrzydło.pełnić będzie funkcje magazynowe[...]

  2. Polska potęgą w uprawie aronii.
    2020-04-01

    Według sondażu Kantar, w ostatnim tygodniu marca 11 proc. Polaków deklarowała regularną konsumpcję aronii i jej przetworów. - Wynik jest bardzo dobry na tle badania jakie zrealizowaliśmy pod koniec[...]

  3. Polskie mięso podbija rynek HoReCa
    2020-03-06

    Najlepsi szefowie kuchni na szlaku polskiego mięsa. W dniach 2-3 marca 2020 odbyła się pierwsza edycja kulinarnego wydarzenia pt. MASTER CLASS - mistrzowie kuchni na szlaku polskiej woło[...]

  4. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  5. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  6. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  7. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  8. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  9. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  10. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]