Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL. Ich siódma edycja odbędzie się w dniach 12-14 września 2019 roku w Krakowie.

Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL zadebiutują w Krakowie. Do tej pory przez wiele lat odbywały się w Lublinie, a jeszcze wcześniej w Katowicach. Jednak po dogłębnym przeanalizowaniu aktualnej sytuacji w branży oraz po skonsultowaniu najbardziej dogodnej lokalizacji z ekspertami sektora piekarsko-cukierniczego organizatorzy zdecydowali się przenieść wydarzenie do Krakowa.

- Kraków to jedno z polskich miast najsilniej kojarzących się z wyśmienitym piekarnictwem i cukiernictwem – mówi Joanna Jasińska, dyrektorka targów BAKEPOL. – Będąc w Krakowie, właściwie na każdym kroku spotykamy piekarnie i cukiernie mogące pochwalić się wysokiej jakości produktami. Tę wysoką jakość pragniemy również widzieć jako nieodłączną część targów BAKEPOL. M.in. dlatego, po konsultacji z ekspertami branży i ze stale współpracującymi z nami firmami postanowiliśmy siódmą edycję wydarzenia zrealizować w tym właśnie mieście.

Targi dopiero za rok, jednak już teraz pewne jest, że w ich programie nie zabraknie inspirujących pokazów i wydarzeń. Ich częścią z pewnością będą Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką. Będzie to kontynuacja tradycji rozpoczętej przy okazji szóstej edycji targów BAKEPOL. Wydarzenie cieszyło się tak wielkim zainteresowaniem i zebrało tak wiele pochlebnych opinii, że organizatorzy postanowili realizować je regularnie i na stałe wpisać je do kalendarium targowych wydarzeń.

Tak jak przy okazji poprzednich edycji, również i tym razem Międzynarodowe Targi Poznańskie jako organizator targów BAKEPOL dołożą starań, by pozyskać zwiedzających zainteresowanych maszynami i urządzeniami do swoich zakładów produkcyjnych, maszynami i komponentami do piekarstwa oraz cukiernictwa, urządzeniami chłodniczymi, aparaturą kontrolno-pomiarową, asortymentem BHP, a także środkami transportu dla sektora piekarni i cukierni.

Już teraz zachęcamy do zarezerwowania w kalendarzach terminu siódmej edycji targów BAKEPOL i zaplanowania w czasie ich trwania prezentacji premier oferty swojej firmy. W dniach 12-14 września 2019 roku w Krakowie wspólnie będziemy poszukiwać nowych smaków, które skuszą współczesnych wymagających konsumentów. Zapraszamy do kontaktu i współtworzenia nowej odsłony Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL w Krakowie na jesieni 2019 roku.

Więcej informacji na temat targów BAKEPOL: http://www.bakepol.pl/pl/

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  2. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  3. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  4. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  5. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  6. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  7. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  8. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  9. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]

  10. Piotr Kulikowski Prezesem KRD - IG
    2018-06-18

    14 czerwca 2018 r. w Józefowie pod Warszawą podczas Walnego Zgromadzenia Członków Piotr Kulikowski został powołany na Prezesa Zarządu KRD-IG. Na stanowisku tym zastąpił Rajmunda Paczkowskiego, który o[...]