Już wiosną otwarta zostanie wyjątkowa kawiarnia Green Caffe Nero Gold. Mieścić się będzie w prestiżowym budynku Ethos, inwestycji Kulczyk Silverstein Properties, na Placu Trzech Krzyży, w samym sercu Traktu Królewskiego w Warszawie. Będzie to flagshipowa kawiarnia tej sieci o podwyższonym standardzie.

Wiedeń ma swoją Café Central, Rzym – Antico Caffè Greco. Już wkrótce również Warszawa będzie miała swoją kolejną perełkę – nową Green Caffè Nero Gold na Placu Trzech Krzyży, charakteryzującą się jedynym w swoim rodzaju wystrojem wnętrza.

„Plac Trzech Krzyży to historyczne miejsce na mapie Warszawy, a budynek Ethos to ważna i atrakcyjna lokalizacja w stolicy. Jako firma nieustanie szukamy nietuzinkowych miejsc z ciekawą historią, dlatego tym bardziej cieszymy się, że właśnie w nowo otwartym budynku Ethos otworzymy naszą kolejną kawiarnię” – podkreśla Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

„Plac Trzech Krzyży cieszy się dużą popularnością wśród wielu projektantów mody, właścicieli butików ekskluzywnych marek z całego świata, a także restauratorów, dziennikarzy czy maklerów” – dodaje Agata Milewska, Brand Manager Green Caffè Nero. „Nie można pominąć pisarzy. To w okolicznej aptece, nieopodal Ethos, rozpoczyna się powieść Leopolda Tyrmanda „Zły”. O tej części stolicy wspominał też Józef Ziemian w „Papierosiarzach z Placu Trzech Krzyży”.

Przestronna i urządzona z najwyższą dbałością o detale, kawiarnia Green Caffè Nero powstanie
na powierzchni 224 m kw. Wnętrze wypełnią meble sprowadzone specjalnie do tej kawiarni z całego świata. Nie zabraknie charakterystycznego dla Green Caffè Nero baru wykonanego przez artystę stolarza i metalowych zdobień wykutych przez zaprzyjaźnionych z firmą kowali z warszawskiej Pragi. Goście będą mogli odpocząć na oryginalnych i odrestaurowanych krzesłach, wyszukanych
na aukcjach, pchlich targach i sklepach całej Europy. Część krzeseł i foteli zostanie przygotowana także na specjalne zamówienie u lokalnych artystów-rzemieślników. Dzięki spektakularnym,
8-metrowym szklanym witrynom Ethosa, goście Green Caffè Nero Gold będą mogli zrelaksować
się lub odbyć biznesowe spotkanie z widokiem na Plac Trzech Krzyży, jedyny wielkomiejski plac Warszawy. Wszystkich odwiedzających z pewnością zachwyci wysokie na kilka poziomów przeszklone atrium, zapewniające doskonałe i klimatyczne doświetlenie, a także – zgodnie z najnowszym trendem – wprowadzenie dużej ilości atrakcyjnej zieleni na skalę niespotykaną dotąd w innych kawiarniach Green Caffè Nero.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero zostanie otwarta na przełomie kwietnia i maja br. w ekskluzywnym budynku biurowo-handlowym Ethos, zlokalizowanym w prestiżowej części Centralnego Obszaru Biznesowego przy Placu Trzech Krzyży, w bliskim sąsiedztwie Giełdy Papierów Wartościowych, Hotelu Sheraton, Sejmu i budynków administracji państwowej w sercu Traktu Królewskiego. Nieruchomość jest własnością Kulczyk Silverstein Properties. ETHOS oferuje łącznie 17 000 mkw. powierzchni biurowej i handlowej. Ponad 5 000 mkw. przeznaczonych jest na reprezentacyjne siedziby butików
i sklepów prestiżowych i ekskluzywnych marek, w tym nieobecnych dotąd w Polsce.

„Plac Trzech Krzyży dzięki prestiżowym inwestycjom takim, jak Ethos coraz bardziej otwiera
się na społeczność, a pojawienie się tu kawiarni Green Caffè Nero o niepowtarzalnym wystroju jest tego dowodem. Jestem przekonana, że będzie to jedna z najpopularniejszych kawiarni w Warszawie”mówi Małgorzata Kobziakowska z Colliers International – firmy, która od lat wspomaga rozwój Green Caffè Nero, pozyskując nowe lokalizacje i koordynując proces negocjacji warunków umów najmu.

„Cieszymy się, że Green Caffè Nero znane z bardzo starannego doboru lokalizacji i dbałości
o niebanalne wnętrza wybrało nasz projekt na stworzenie kawiarni. Dzięki centralnej lokalizacji Ethosa przy Placu Trzech Krzyży, zaoferujemy wyjątkową, nową jakość spędzania czasu
w wielkomiejskiej atmosferze w samym sercu Warszawy – czy to podczas pracy, zakupów
lub po prostu z bliskimi i znajomymi” – mówi Maciej Zajdel, Członek Zarządu Kulczyk Silverstein Properties.

Dodatkowych informacji udzielają:

Agata Milewska

Brand Manager Green Caffè Nero

E: agata.milewska@greencaffenero.pl

T: (22) 653 66 75

Magda Hayder

Questia sp. z o.o. sp.k.

E: mhayder@questiapr.pl

T: (22) 623 07 00

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  2. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  3. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  4. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  5. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  6. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  7. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  8. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  9. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]

  10. Piotr Kulikowski Prezesem KRD - IG
    2018-06-18

    14 czerwca 2018 r. w Józefowie pod Warszawą podczas Walnego Zgromadzenia Członków Piotr Kulikowski został powołany na Prezesa Zarządu KRD-IG. Na stanowisku tym zastąpił Rajmunda Paczkowskiego, który o[...]