Codzienna dieta powinna bazować na zdrowych produktach, bogatych w składniki odżywcze w dobrze zbilansowanych proporcjach. Chcąc dokonywać dobrych wyborów, powinniśmy stawiać przede wszystkim na jakość.

Do niedawna głównym wyznacznikiem konsumenckich wyborów była cena produktu. Obecnie można zaobserwować trend większej świadomości zakupowej konsumentów, a wyznacznikiem coraz częściej jest nie cena, a jakość produktu i jego skład.

Konsumenci wiedzą już, że wędliny dobrej jakości, to produkty o dużej zawartości mięsa, bez wzmacniaczy smaku, wyprodukowane na bazie naturalnych składników. Takie produkty to podstawa urozmaiconej i zdrowej diety. Wśród nich warto wyróżnić kiełbasę krakowską suchą, podwawelską ekstra i żywiecką. Jakość tych produktów jest tematem kampanii „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Znak ten oznacza produkt wyselekcjonowany i zdrowy. Pamiętajmy, że znak jakości to zdrowy wybór, tak ważny w codziennej diecie. finansowanie EU

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  2. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]

  3. Piotr Kulikowski Prezesem KRD - IG
    2018-06-18

    14 czerwca 2018 r. w Józefowie pod Warszawą podczas Walnego Zgromadzenia Członków Piotr Kulikowski został powołany na Prezesa Zarządu KRD-IG. Na stanowisku tym zastąpił Rajmunda Paczkowskiego, który o[...]

  4. Polski drób coraz bliżej Chin
    2018-06-13

    W zeszłym tygodniu chińskie władze weterynaryjne przekazały długo wyczekiwany projekt znowelizowanego protokołu bilateralnego pomiędzy Polską a Chinami, dotyczącego mięsa drobiowego. Bez[...]

  5. PROMAR W ZAWIERCIU WIĘKSZY O 2800 M2
    2018-05-29

    Zakończył się właśnie kolejny etap rozbudowy oddziału Zawiercie firmy Promar. Oddana właśnie do użytku nowa hala produkcyjno-magazynowa liczy 2881m2. Powierzchnia całego oddziału to tera[...]

  6. KRD-IG podsumowuje wizytę w Chinach
    2018-05-24

    Za nami targi SIAL China i seria spotkań Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej z chińskimi służbami weterynaryjnymi i decydentami w zakresie importu żywności na rynek Państwa Środka. Obok repr[...]

  7. Polagra Food w wiosennym terminie już za nami
    2018-05-16

    Za nami 3 intensywne dni spotkań branży spożywczej i do tego po raz pierwszy w otoczeniu wiosennej aury. To było wydarzenie, podczas którego na pierwszym planie były rozmowy biznesowe, a tłem do tych [...]

  8. Odkryj belgijskie mięso na Polagra Food 2018
    2018-04-28

    Polagra Food to najważniejsze targi spożywcze w Polsce. W tym roku po raz pierwszy odbędą się w nowej formule i w nowym terminie:8-10 maja Belgian Meat Office po raz 4 będzie ucz[...]

  9. STRATEGIA BRANŻY SOKOWNICZEJ
    2018-04-20

    Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), zaprasza na XXI Międzynarodowe Sympozjum "Strategia branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych", które odbędzie się [...]

  10. Poznaj Dobrą Żywność
    2018-04-18

    Szynka pieczona Sokołów została wyróżniona prestiżowym znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Jest on przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi produktom o wysokiej, niezmiennej jakości i doskonałych [...]