20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Wspierali go liczni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakłady Mięsne Zakrzewscy, Zakłady Mięsne Stanisławów, PRIME FOOD, NERO Sp z o.o., Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o., Muffin Love, Polska Federacja Producentów Żywności, którym bardzo dziękujemy!

Dzieci z warszawskiego Domu dziecka nr 1 mogły poczuć magię świąt i otrzymać odrobinę ciepła
i słodyczy, przygotowując wraz z wybitnymi szefami kuchni - Marcinem Budynkiem i Robertem Sową oraz dziennikarzami, świąteczne potrawy, dekorowali pierniki i wyjątkowe muffinki. Przy dekorowaniu słodkości podopieczni mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością, a wspierała ich między innymi Małgosia O’Szewster z MuffinLove. Dzieci oraz dziennikarze chętnie zabrali ze sobą własnoręcznie przygotowane słodycze.

Dzieciaki serwowały także wszystkim gościom danie z mięsem w roli głównej oraz ziołowe sosy na bazie ziół dostarczonych licznie przez firmę Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o.

Podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć oczywiście Świętego Mikołaja! Dzięki partnerom wydarzenia Dzieci otrzymały indywidualne prezenty, dostosowane do ich wieku a także wiele innych upominków, między innymi: rozmaite gry planszowe i edukacyjne, zabawki, zestawy klocków LEGO, torby słodyczy, vouchery na zakup odzieży, zapas ziół i oczywiście dostawę POLSKIEGO MIĘSA na cały rok. Na rzecz Domu Dziecka Związek Polskie Mięso przekazał również sprzęt AGD: pralkę i zmywarkę.

Wydarzenie zakończyło się wspólnym posiłkiem podczas którego Dzieciaki podzieliły się swoimi wrażeniami i uśmiechem, które to były największą nagrodą za trud i prace, włożone przez Związek Polskie Mięso i sponsorów
w przygotowanie tych warsztatów.

Mamy nadzieję, że Dzieci na długo zapamiętają świąteczne warsztaty i będą ciepło wspominać wspólnie spędzony czas z polskim mięsem.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. KRD-IG podsumowuje wizytę w Chinach
    2018-05-24

    Za nami targi SIAL China i seria spotkań Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej z chińskimi służbami weterynaryjnymi i decydentami w zakresie importu żywności na rynek Państwa Środka. Obok repr[...]

  2. Polagra Food w wiosennym terminie już za nami
    2018-05-16

    Za nami 3 intensywne dni spotkań branży spożywczej i do tego po raz pierwszy w otoczeniu wiosennej aury. To było wydarzenie, podczas którego na pierwszym planie były rozmowy biznesowe, a tłem do tych [...]

  3. Odkryj belgijskie mięso na Polagra Food 2018
    2018-04-28

    Polagra Food to najważniejsze targi spożywcze w Polsce. W tym roku po raz pierwszy odbędą się w nowej formule i w nowym terminie:8-10 maja Belgian Meat Office po raz 4 będzie ucz[...]

  4. STRATEGIA BRANŻY SOKOWNICZEJ
    2018-04-20

    Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), zaprasza na XXI Międzynarodowe Sympozjum "Strategia branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych", które odbędzie się [...]

  5. Poznaj Dobrą Żywność
    2018-04-18

    Szynka pieczona Sokołów została wyróżniona prestiżowym znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Jest on przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi produktom o wysokiej, niezmiennej jakości i doskonałych [...]

  6. Jakość łączy branżę
    2018-04-12

    Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw były doskonałą okazją do podkreślenia znaczenia polskiej, certyfikowanej żywności wysokiej jakości. Podczas tego[...]

  7. Polska jajami stoi
    2018-03-28

    Polska od wielu lat utrzymuje się w ścisłej czołówce producentów jaj w Unii Europejskiej. Rocznie wytwarza ok. 10 mld jaj. Rodzima kura potrafi znieść nawet do 250 jaj w ciąg[...]

  8. KRD-IG w warszawskich przedszkolach
    2018-03-28

    Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza przy współpracy z Zakładem Wylęgu Drobiu MALEC, członkiem KRD-IG, rozpoczęła realizację pilotażowego projektu edukacyjnego w przedszkolach. 26[...]

  9. Polacy w czasie świąt ...
    2018-03-21

    ...częściej stawiają na produkty mięsne premium. Wyniki finansowe branży produkcji mięsnej wskazują, że rynek ten w Polsce stale rośnie. W sektorze pojawiła się nisza i coraz więce[...]

  10. KRD-IG odpowiada NIK na raport dot. antybiotyków
    2018-03-15

    Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza (KRD-IG) w oficjalnym piśmie do prezesa Najwyższej Izby Kontroli (NIK) wyraziła swoje krytyczne stanowisko w sprawie opublikowanego niedawno raportu pt. "W[...]