20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Wspierali go liczni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakłady Mięsne Zakrzewscy, Zakłady Mięsne Stanisławów, PRIME FOOD, NERO Sp z o.o., Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o., Muffin Love, Polska Federacja Producentów Żywności, którym bardzo dziękujemy!

Dzieci z warszawskiego Domu dziecka nr 1 mogły poczuć magię świąt i otrzymać odrobinę ciepła
i słodyczy, przygotowując wraz z wybitnymi szefami kuchni - Marcinem Budynkiem i Robertem Sową oraz dziennikarzami, świąteczne potrawy, dekorowali pierniki i wyjątkowe muffinki. Przy dekorowaniu słodkości podopieczni mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością, a wspierała ich między innymi Małgosia O’Szewster z MuffinLove. Dzieci oraz dziennikarze chętnie zabrali ze sobą własnoręcznie przygotowane słodycze.

Dzieciaki serwowały także wszystkim gościom danie z mięsem w roli głównej oraz ziołowe sosy na bazie ziół dostarczonych licznie przez firmę Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o.

Podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć oczywiście Świętego Mikołaja! Dzięki partnerom wydarzenia Dzieci otrzymały indywidualne prezenty, dostosowane do ich wieku a także wiele innych upominków, między innymi: rozmaite gry planszowe i edukacyjne, zabawki, zestawy klocków LEGO, torby słodyczy, vouchery na zakup odzieży, zapas ziół i oczywiście dostawę POLSKIEGO MIĘSA na cały rok. Na rzecz Domu Dziecka Związek Polskie Mięso przekazał również sprzęt AGD: pralkę i zmywarkę.

Wydarzenie zakończyło się wspólnym posiłkiem podczas którego Dzieciaki podzieliły się swoimi wrażeniami i uśmiechem, które to były największą nagrodą za trud i prace, włożone przez Związek Polskie Mięso i sponsorów
w przygotowanie tych warsztatów.

Mamy nadzieję, że Dzieci na długo zapamiętają świąteczne warsztaty i będą ciepło wspominać wspólnie spędzony czas z polskim mięsem.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Unikalna kawiarnia Green Caffe Nero
    2018-02-20

    Już wiosną otwarta zostanie wyjątkowa kawiarnia Green Caffe Nero Gold. Mieścić się będzie w prestiżowym budynku Ethos, inwestycji Kulczyk Silverstein Properties, n[...]

  2. Detektor nieszczelności - Ishida AirScan
    2018-02-20

    Ishida Europe wprowadza na rynek rewolucyjny, nowy detektor wycieku, który zapewnia zachowanie pełnej, 100% szczelności opakowania jakiegokolwiek produktu, pakowanego w techn[...]

  3. Pączki z Górczewskiej
    2018-02-08

    - Tak, to prawda! Odpowiadamy gdy ktoś pyta, czy to właśnie do tej cukierni Marszałek Józef Piłsudski wysyłał swojego adiutanta po pączki............ ale nie tylko On ! ! ! Do dziś nasze pączki zn[...]

  4. Wejście Erg System do grupy bekuplast
    2018-02-06

    18 stycznia 2018 r. Erg System S.A. pożegnała się ze swoją nazwą i od tego momentu będzie funkcjonować na rynku jako bekuplast S.A. Nastawienie na ciągły rozwój, zadecydowało o wejściu Erg System S.A.[...]

  5. Europejski drób-w jakości siła z wyróżnieniem KE
    2018-02-06

    Kampania "Europejski drób - w jakości siła", realizowana przez Krajową Radę Drobiarstwa - Izbę Gospodarczą została wyróżniona przez Komisję Europejską podczas INFO DAY w Brukseli, jako jeden z najleps[...]

  6. Konkurs dla szkół gastronomicznych
    2018-02-02

    Sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach projektów Szef dla Młodych Talentów i Rok Marek Własnych rozpoczyna konkurs Wyzwanie MAKRO Chefa. Inicjatywa skierowana do szkół i klas[...]

  7. Polskie Mięso - Ambrozja Smaku
    2018-01-26

    Związek "Polskie Mięso", w ramach projektu "Polskie Mięso - Ambrozja Smaku", miał okazję po raz kolejny zaprezentować Ambasadorom walory polskiego mięsa wołowego podczas noworocznego spotka[...]

  8. Twoja dieta, Twoja decyzja
    2018-01-22

    Codzienna dieta powinna bazować na zdrowych produktach, bogatych w składniki odżywcze w dobrze zbilansowanych proporcjach. Chcąc dokonywać dobrych wyborów, powinniśmy stawiać przede wszystkim na jakoś[...]

  9. Certyfikat IFS Food dla Fabios SA
    2018-01-18

    W minionym tygodniu w siedzibie firmy odbył się audyt w zakresie stosowania sytemu związanego z bezpieczeństwem żywności IFS Food. W ciągu dwóch dni audytorzy z firmy Bureau Veritas Polska dokonali oc[...]

  10. Piekarski pion badań i rozwoju
    2018-01-15

    Rok 2017 był dla nas szczególnie ważny. Została zrealizowana część planu biznesowego. Wyczekiwany przez wielu dział piekarski stał się częścią oferty Libra Polska. Celem doświadczon[...]