Aktualności | 2018-01-10
Warsztaty gotowania z POLSKIM MIĘSEM

Warsztaty gotowania z POLSKIM MIĘSEM

Dzieci z warszawskiego Domu dziecka nr 1 mogły poczuć magię świąt i otrzymać odrobinę ciepła
i słodyczy, przygotowując wraz z wybitnymi szefami kuchni - Marcinem Budynkiem i Robertem Sową oraz dziennikarzami, świąteczne potrawy, dekorowali pierniki i wyjątkowe muffinki. Przy dekorowaniu słodkości podopieczni mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością, a wspierała ich między innymi Małgosia O’Szewster z MuffinLove. Dzieci oraz dziennikarze chętnie zabrali ze sobą własnoręcznie przygotowane słodycze.

Dzieciaki serwowały także wszystkim gościom danie z mięsem w roli głównej oraz ziołowe sosy na bazie ziół dostarczonych licznie przez firmę Baziółka – Swedeponic Polska Sp. z o.o.

Podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć oczywiście Świętego Mikołaja! Dzięki partnerom wydarzenia Dzieci otrzymały indywidualne prezenty, dostosowane do ich wieku a także wiele innych upominków, między innymi: rozmaite gry planszowe i edukacyjne, zabawki, zestawy klocków LEGO, torby słodyczy, vouchery na zakup odzieży, zapas ziół i oczywiście dostawę POLSKIEGO MIĘSA na cały rok. Na rzecz Domu Dziecka Związek Polskie Mięso przekazał również sprzęt AGD: pralkę i zmywarkę.

Wydarzenie zakończyło się wspólnym posiłkiem podczas którego Dzieciaki podzieliły się swoimi wrażeniami i uśmiechem, które to były największą nagrodą za trud i prace, włożone przez Związek Polskie Mięso i sponsorów
w przygotowanie tych warsztatów.

Mamy nadzieję, że Dzieci na długo zapamiętają świąteczne warsztaty i będą ciepło wspominać wspólnie spędzony czas z polskim mięsem.