Targi branży spożywczej ANUGA odbędą się w dniach 7-11 października w Kolonii. Jest to największa impreza tego typu na świecie. Swoje produkty prezentować będzie ponad 7,2 tys. wystawców ze 100 krajów. Organizatorzy spodziewają się ponad 160 tys. odwiedzających. Koncepcja targów – „10 imprez specjalistycznych pod jednym dachem”.

Podział targów będzie wyglądał następująco:

Anuga Fine Food – produkty delikatesowe, gourmet oraz podstawowe artykuły żywnościowe (zbożowe, konserwy, dania gotowe, przyprawy, suszone owoce i warzywa, bakalie, słodycze i oliwy). Tu odbędzie się po raz kolejny specjalny pokaz Anuga Olive Oil Market i Kongres Oliwy z Oliwek.

Anuga Frozen Food – mrożone owoce i warzywa, mięsa, ryby i owoce morza, dania gotowe, pieczywo, lody oraz surowce i dodatki do dań mrożonych. Sektor mrożonek, jest tym, który wyznacza trendy w branży HoReCa. W związku z tym odwiedzający mogą spodziewać się wielu premier i innowacyjnych produktów.

Anuga Meat – mięso, podroby, dziczyzna, drób, konserwy, produkty garmażeryjne oraz dodatki i surowce do produktów mięsnych.

Anuga Chilled&Fresh Food – świeże produkty typu convenience, świeże owoce, warzywa, ryby, owoce morza oraz dodatki do produktów schłodzonych.

Anuga Dairy – mleko oraz produkty mleczne.

Anuga Bread&Bakery – chleb świeży, mrożony, delikatesy piekarnicze, produkty o przedłużonej trwałości oraz surowce i dodatki dla tego sektora.

Anuga Drinks – napoje bezalkoholowe i alkoholowe, piwa, wina. Podczas pokazu Anuga Wine Special będzie możliwość degustacji oraz wysłuchania profesjonalnych wykładów.

Anuga Organic – produkty bio: delikatesowe, podstawowe oraz prozdrowotne. W tym sektorze odbędzie się specjalny pokaz Anuga Organic Market.

Anuga Hot Beverages – napoje gorące, herbata, kawa, kakao. Ten sektor wydzielony został w tym roku po raz pierwszy ze względu na atrakcyjność tego asortymentu dla handlu i branży HoReCa.

Anuga Culinary Concepts – techniki kulinarne oraz wszystko co jest niezbędne dla gastronomii. Dodatkowo na scenie Anuga Culinary Stage odbędzie się finał konkursów „Kucharz Roku” i „Cukiernik Roku”.

Polska jako kraj sąsiedzki jest ważnym partnerem handlowym Niemiec. Polscy wystawcy od lat uczestniczą w Targach Anuga. Ich liczba ma tendencję wzrostową. Dzięki temu duża liczba wystawców prowadzi działalność eksportowa.

Anuga to także imprezy towarzyszące: po raz drugi odbędzie się konferencja ifood 2017 – Innovation Food Conference, gdzie omawiane będą trendy w przemyśle spożywczym, przyszłe możliwości i strategie w technologii żywności, przemyśle i handlu. Poza ty po raz pierwszy odbędzie się kongres E-Grocery Congress&Anuga 2017 skierowany do decydentów z handlu i przemysłu, którzy będą mieli możliwość poznania strategii cyfrowych w ich różnych formach i kierunkach.

Anuga odbędzie się w tym roku po raz 34, a krajem partnerskim będą Indie.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Antybakteryjne posadzki Flowfresh z HACCP International
    2017-09-20

    Posadzki Flowfresh zawierające antybakteryjny dodatek Polygiene , wykonywane w technologii i z materiałów dostarczanych przez Flowcrete Polska, otrzymały uznawany na całym św[...]

  2. System do wczesnego zwalczania Campylobacter
    2017-09-13

    Firma Air Products wprowadziła na rynek opatentowany system Freshline SafeChill, który ma za zadanie pomagać przetwórcom drobiu oraz detalistom w znalezieniu sposobu dalszej redukcji zanieczyszczeń ba[...]

  3. ANUGA - 10 imprez pod jednym dachem
    2017-09-12

    Targi branży spożywczej ANUGA odbędą się w dniach 7-11 października w Kolonii. Jest to największa impreza tego typu na świecie. Swoje produkty prezentować będzie ponad 7,2 tys. wystawców[...]

  4. Wystartował FOODPARTNER
    2017-09-12

    Satysfakcja pracowników jest kluczowym elementem efektywności firmy. Co zrobić, aby zatrzymać najlepszych i nie pozwolić na ich odejście? Jak umiejętnie rozwiązywać problemy w zespole, by zwiększać pr[...]

  5. Kongres Szefów Kuchni 2017-nagrody
    2017-09-11

    Został rozstrzygnięty konkurs Hasztag Kongresu Szefów Kuchni 2017. Zwycięzcą został Pan Łukasz Banaszak i jego hasztag #MistrzPatelni. Zwycięzca otrzyma Blender Vitamix VITA[...]

  6. Rozwiązywanie sporów konsumenckich w branży spożywczej
    2017-09-05

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji PFPŻ ZP pt.: "Pozasądowe metody rozwiązywania sporów konsumenckich w branży spożywczej w świetle nowych pr[...]

  7. Zmiana we władzach Związku Browary Polskie
    2017-08-31

    Andrew Highcock, stojący na czele Kompanii Piwowarskiej, został nowym Prezesem Zarządu Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego - Browary Polskie. Obowiązki Dyrektora Gene[...]

  8. Bursztyn zdobył Rysy
    2017-08-30

    22 sierpnia w Zakopanem odbyło się wydarzenie "Projekt Rysy - Kucharze na szczycie", mające na celu zbiórkę pieniędzy na protezę dla chorego kucharza. W akcji brało udział po[...]

  9. "Gęsina nie tylko na św. Marcina"
    2017-08-23

    Krajowa Rada Drobiarstwa-Izba Gospodarcza była Głównym Partnerem Merytorycznym Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego "Gęsina nie tylko na św. Marcina". 19 lipca 2017 r. odbył[...]

  10. Kongres Szefów Kuchni 2017
    2017-08-21

    Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce. W tym roku odbędzie się ono 11 października 2017, w Centrum MT Polska, na ulicy Marsa 56C w Warszawie. Jest to jedyn[...]