Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji PFPŻ ZP pt.: "Pozasądowe metody rozwiązywania sporów konsumenckich w branży spożywczej w świetle nowych przepisów i dotychczasowych doświadczeń" 27 września 2017 r., ul. Chałubińskiego 8, sala nr 2, Warszawa

Tradycyjnie dla osób zatrudnionych w firmach i organizacjach członkowskich PFPŻ ZP oraz prenumeratorów Food-Lex przewidzieliśmy zniżki:
25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”
10% zniżki przy rejestracji do 15 września 2017 r.

Podczas konferencji zostaną omówione m.in:
*Reklamacje konsumenckie w branży spożywczej – praktyczne doświadczenia
*Pozasądowe rozwiązywanie sporów konsumenckich – w świetle regulacji UE
*Nowe krajowe regulacje dotyczące pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich
*Korzyści przystąpienia do systemu pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich
*Pozasądowe rozstrzyganie sporów przy Rzeczniku Finansowym
*Pozasądowe rozwiązywanie sporów pasażerów z liniami lotniczymi
*Powołanie podmiotu ADR dla sektora żywnościowego przy Polskiej Federacji Producentów Żywności Związek Pracodawców

GWARANTUJEMY NAJLEPSZYCH WYKŁADOWCÓW ORAZ NAJBARDZIEJ AKTUALNE INFORMACJE DOTYCZĄCE POZASĄDOWYCH METOD ROZWIĄZYWANIA SPORÓW KONSUMENCKICH W BRANŻY SPOŻYWCZEJ W ŚWIETLE NOWYCH PRZEPISÓW I DOTYCHCZASOWYCH DOŚWIADCZEŃ!
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych, osób odpowiedzialnych za rozwój firmy, relacje z konsumentami oraz działów reklamacyjnych i działów prawnych.

Informacja na temat konferencji na stronie: www.pfpz.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Twoja dieta, Twoja decyzja
    2018-01-22

    Codzienna dieta powinna bazować na zdrowych produktach, bogatych w składniki odżywcze w dobrze zbilansowanych proporcjach. Chcąc dokonywać dobrych wyborów, powinniśmy stawiać przede wszystkim na jakoś[...]

  2. Certyfikat IFS Food dla Fabios SA
    2018-01-18

    W minionym tygodniu w siedzibie firmy odbył się audyt w zakresie stosowania sytemu związanego z bezpieczeństwem żywności IFS Food. W ciągu dwóch dni audytorzy z firmy Bureau Veritas Polska dokonali oc[...]

  3. Piekarski pion badań i rozwoju
    2018-01-15

    Rok 2017 był dla nas szczególnie ważny. Została zrealizowana część planu biznesowego. Wyczekiwany przez wielu dział piekarski stał się częścią oferty Libra Polska. Celem doświadczon[...]

  4. Warsztaty gotowania z POLSKIM MIĘSEM
    2018-01-10

    20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Wspierali go liczni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakł[...]

  5. Gobarto porządkuje strukturę Grupy
    2017-12-30

    W dniu 28 grudnia br. podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Gobarto S.A. podjęto uchwały, umożliwiające spółce dalszy rozwoju segmentu przetwórstwa mięsa [...]

  6. Otwarcie rynku Singapuru
    2017-12-15

    Jak poinformowało Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, singapurskie służby weterynaryjne pozytywnie rozpatrzyły polski wniosek dotyczący możliwości eksportu mięsa drobiowego[...]

  7. Aseptyczne pakowanie=bezpieczna żywność
    2017-12-15

    Według opublikowanego ostatnio raportu dotyczącego aseptycznego pakowania (Aseptic Packaging Market: Global Industry Analysis, Trends, Market Size & Forecasts to 2023), skumu[...]

  8. 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan
    2017-12-07

    Po 1445 dniach leżakowania na rynku pojawiła się Whisky Jakubiak - 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan. Ten szlachetny trunek to tradycyjny single malt z jednej beczki o wyjątkowym, int[...]

  9. V-LABEL dla warszawskiego wegeguru!
    2017-12-07

    W tegorocznym międzynarodowym rankingu najbardziej prowegańskich miast na świecie organizowanym przez serwis Happy Cow Warszawa zajęła zaszczytne III miejsce, stając na podiu[...]

  10. EFEKTYWNOŚĆ ZASOBÓW W CENTRUM UWAGI
    2017-12-06

    Anuga FoodTec to jedne z najbardziej znanych międzynarodowych targów branży technologii spożywczych. Tematem przewodnim zbliżającej się odsłony wydarzenia, które w dniach 20-[...]