Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce. W tym roku odbędzie się ono 11 października 2017, w Centrum MT Polska, na ulicy Marsa 56C w Warszawie. Jest to jedyna w swoim rodzaju okazja do wymiany poglądów pomiędzy szefami z całej Polski. W trakcie wydarzenia będzie także możliwość rozmowy z około 100 Dostawcami HoReCa.

Nowościami tegorocznej edycji są dwa atrakcyjne konkursy. Pierwszy z nich o nazwie Hasztag Kongresu Szefów Kuchni 2017 trwa jedynie do 31 sierpnia. Aby wziąć w nim udział należy po pierwsze zarejestrować swój udział w Kongresie. Następnie wydrukować kartę konkursową zamieszczoną na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/konkursy . Wpisać na niej proponowany hasztag, a następnie sfotografować wypełnioną kartę samą lub wraz z selfie, a zdjęcie zamieścić na profilu Kongresu na facebook’u i zachęcić znajomych do głosowania na zamieszczone zgłoszenie.

Główną nagrodą w konkursie jest Blender Vitamix VITA-PREP 3, który cenią sobie zawodowi kucharze i szkoły gotowania na całym świecie za wyjątkową moc, wszechstronność i wydajność. VITA-PREP 3 wspomaga szereg czynności: od siekania delikatnych składników po miksowanie gęstych puree. Do wygrania także tatuaż typu oldschool i lot termiczny paralotnią z instruktorem.

Nagrody zostaną wręczone w trakcie Kongresu. Szczegóły konkursu znaleźć można na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/konkursy .

Na miejscu uczestnicy Kongresu będą mogli wziąć udział w grze sytuacyjnej z nagrodami – Magiczny Targ.

W programie wydarzenia znajdą się, między innymi, wystąpienia na poniższe tematy:

  • Kuszenie od pierwszego wejrzenia, czyli jak stworzyć nowoczesne menu, które zmaksymalizuje sprzedaż w Twojej restauracji. Prowadzone przez Annę Dębską, redaktor naczelną www.GdzieZjesc.info® .

  • Modne diety a wyzwania dzisiejszego szefa kuchni. Prowadzone przez Agnieszkę Piskałę, dietetyka, nutridietetyka, diet coach’a.

  • Jak negocjować skuteczniej - chwyty, tricki i techniki... Prowadzone przez Marka Skałę, trenera warsztatowego, coach’a, mówcę inspiracyjnego, konsultanta biznesowego.

  • Magazyn i koszty, czyli nie daj się zwariować na zapleczu kuchni. „Zasada Pareto”. Kuchnia to nie apteka! Zajmij się tym co ma największe znaczenie, czyli znajdź swoje "Pareto". Prowadzone przez Piotra Rogowskiego, niezależnego menedżera i eksperta gastronomii.

  • Twój zespół od kuchni. Jak zarządzić zespołem, aby ,,chciało im się chcieć’’? Prowadzone przez Agnieszkę Czaplińską, trenera biznesu, coacha indywidualnego i grupowego.

Gość specjalny, Marek Kamiński, podróżnik, polarnik i przedsiębiorca opowie: Jak niemożliwe staje się możliwe czyli wyprawy na krańce marzeń. Jak coś, co wydawało się niemożliwe stało się możliwe.

W trakcie Kongresu odbędą się aż dwie debaty ekspertów, w których udział wezmą doświadczeni szefowie kuchni:

  1. Trendy społeczne a gastronomia. W jaki sposób przygotować się na nadchodzące zmiany społeczne i rynkowe.

  2. Relacje pracownik – pracodawca. Co zrobić by w gastronomii działo się lepiej.

Szczegółowy program Kongresu: http://kongresszefowkuchni.pl/program .

Udział dla Szefów Kuchni i ich Zastępców jest nieodpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.

Zapraszamy do rejestracji udziału: http://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie

Organizator:

Evential Sp. z o.o.

Ul. Marszałkowska 1

00-640 Warszawa

www.kongresszefowkuchni.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Twoja dieta, Twoja decyzja
    2018-01-22

    Codzienna dieta powinna bazować na zdrowych produktach, bogatych w składniki odżywcze w dobrze zbilansowanych proporcjach. Chcąc dokonywać dobrych wyborów, powinniśmy stawiać przede wszystkim na jakoś[...]

  2. Certyfikat IFS Food dla Fabios SA
    2018-01-18

    W minionym tygodniu w siedzibie firmy odbył się audyt w zakresie stosowania sytemu związanego z bezpieczeństwem żywności IFS Food. W ciągu dwóch dni audytorzy z firmy Bureau Veritas Polska dokonali oc[...]

  3. Piekarski pion badań i rozwoju
    2018-01-15

    Rok 2017 był dla nas szczególnie ważny. Została zrealizowana część planu biznesowego. Wyczekiwany przez wielu dział piekarski stał się częścią oferty Libra Polska. Celem doświadczon[...]

  4. Warsztaty gotowania z POLSKIM MIĘSEM
    2018-01-10

    20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Wspierali go liczni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakł[...]

  5. Gobarto porządkuje strukturę Grupy
    2017-12-30

    W dniu 28 grudnia br. podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Gobarto S.A. podjęto uchwały, umożliwiające spółce dalszy rozwoju segmentu przetwórstwa mięsa [...]

  6. Otwarcie rynku Singapuru
    2017-12-15

    Jak poinformowało Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, singapurskie służby weterynaryjne pozytywnie rozpatrzyły polski wniosek dotyczący możliwości eksportu mięsa drobiowego[...]

  7. Aseptyczne pakowanie=bezpieczna żywność
    2017-12-15

    Według opublikowanego ostatnio raportu dotyczącego aseptycznego pakowania (Aseptic Packaging Market: Global Industry Analysis, Trends, Market Size & Forecasts to 2023), skumu[...]

  8. 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan
    2017-12-07

    Po 1445 dniach leżakowania na rynku pojawiła się Whisky Jakubiak - 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan. Ten szlachetny trunek to tradycyjny single malt z jednej beczki o wyjątkowym, int[...]

  9. V-LABEL dla warszawskiego wegeguru!
    2017-12-07

    W tegorocznym międzynarodowym rankingu najbardziej prowegańskich miast na świecie organizowanym przez serwis Happy Cow Warszawa zajęła zaszczytne III miejsce, stając na podiu[...]

  10. EFEKTYWNOŚĆ ZASOBÓW W CENTRUM UWAGI
    2017-12-06

    Anuga FoodTec to jedne z najbardziej znanych międzynarodowych targów branży technologii spożywczych. Tematem przewodnim zbliżającej się odsłony wydarzenia, które w dniach 20-[...]