Z początkiem września stanowisko Szefa Kuchni hotelu Sheraton w Poznaniu objął Michał Konwerski. W swojej nowej roli będzie odpowiedzialny za tworzenie menu i zarządzanie kuchnią hotelowych restauracji i barów oraz kreowanie oferty działu bankietów i cateringu. Michał Konwerski pochodzi z Warszawy, w branży gastronomicznej pracuje 13 lat. Karierę zaczynał w warszawskich hotelach międzynarodowych sieci. Kolejnym etapem w jego karierze była praca na Stadionie Narodowym w Warszawie. Miał tam okazję gotować dla najważniejszych osób w państwie, ich międzynarodowych gości oraz licznych gwiazd muzyki i sportu. Przed dołączeniem do zespołu Sheraton Poznan Hotel, Szef Michał zarządzał gastronomią Hotelu Arłamów w Bieszczadach. Pełnił również rolę ambasadora polskiej kuchni, popularyzując rodzime smaki podczas podróży po amerykańskich uniwersytetach. Przygotowując dania, Michał stawia przede wszystkim na najwyższą jakość produktów, gdyż jak wierzy, to właśnie odpowiedni dobór składników leży u podstawy sukcesu każdego dania. Ceni kuchnię francuską i jej wpływ na nowoczesną sztukę kulinarną. Wolne chwile najchętniej spędza przemierzając miasto na samodzielnie złożonym retro rowerze. Więcej informacji: Anna Szyszka anna.szyszka@sheraton.com 61 655 2201; 602 419 319
Michał Konwerski pochodzi z Warszawy, w branży gastronomicznej pracuje 13 lat. Karierę zaczynał w warszawskich hotelach międzynarodowych sieci. Kolejnym etapem w jego karierze była praca na Stadionie Narodowym w Warszawie. Miał tam okazję gotować dla najważniejszych osób w państwie, ich międzynarodowych gości oraz licznych gwiazd muzyki i sportu. Przed dołączeniem do zespołu Sheraton Poznan Hotel, Szef Michał zarządzał gastronomią Hotelu Arłamów w Bieszczadach. Pełnił również rolę ambasadora polskiej kuchni, popularyzując rodzime smaki podczas podróży po amerykańskich uniwersytetach.
Przygotowując dania, Michał stawia przede wszystkim na najwyższą jakość produktów, gdyż jak wierzy, to właśnie odpowiedni dobór składników leży u podstawy sukcesu każdego dania. Ceni kuchnię francuską i jej wpływ na nowoczesną sztukę kulinarną.
Wolne chwile najchętniej spędza przemierzając miasto na samodzielnie złożonym retro rowerze.
Więcej informacji: Anna Szyszka anna.szyszka@sheraton.com 61 655 2201; 602 419 319