Aktualności | 2016-04-21
Konkursy kulinarne o tematyce drobiowej

Konkursy kulinarne o tematyce drobiowej

W dniu 14 maja odbędzie się konkurs Drób na Polskim Stole i skierowany jest do uczniów szkół o profilu gastronomicznym z całej Polski. Tutaj elementem obowiązkowym przygotowanego dania jest filet z kurczaka supreme, zaś pozostałe składniki są dowolne. Zgłoszenia konkursowe zawierające formularz zgłoszeniowy oraz recepturę wraz z wyraźnym zdjęciem potrawy prosimy przesyłać na adres marpol6@interia.pl lub dostarczyć do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku.

Konkursy finansowane są z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, a ich organizatorami są Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych - Izba Gospodarcza, Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi, Expo Mazury S.A. oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl/konkursy

Zapraszamy do udziału!