Kolejne dwa konkursy kulinarne, które odbędą się podczas MAZURY HoReCa festiwal smaków to Gęsina w Restauracji oraz Drób na Polskim Stole. W dniu 13 maja odbędzie się konkurs Gęsina w Restauracji. Wziąć w nim udział mogą kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich, jak i pojedynczych restauracji z całej Polski. W konkursie uczestniczą ekipy dwuosobowe, składnikiem obowiązkowym przygotowanego dania jest gęsina, pozostałe składniki uczestnicy dobierają indywidualnie według własnego uznania. W dniu 14 maja odbędzie się konkurs Drób na Polskim Stole i skierowany jest do uczniów szkół o profilu gastronomicznym z całej Polski. Tutaj elementem obowiązkowym przygotowanego dania jest filet z kurczaka supreme, zaś pozostałe składniki są dowolne. Zgłoszenia konkursowe zawierające formularz zgłoszeniowy oraz recepturę wraz z wyraźnym zdjęciem potrawy prosimy przesyłać na adres marpol6@interia.pl lub dostarczyć do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku. Konkursy finansowane są z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, a ich organizatorami są Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych - Izba Gospodarcza, Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi, Expo Mazury S.A. oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl/konkursy Zapraszamy do udziału!
W dniu 14 maja odbędzie się konkurs Drób na Polskim Stole i skierowany jest do uczniów szkół o profilu gastronomicznym z całej Polski. Tutaj elementem obowiązkowym przygotowanego dania jest filet z kurczaka supreme, zaś pozostałe składniki są dowolne. Zgłoszenia konkursowe zawierające formularz zgłoszeniowy oraz recepturę wraz z wyraźnym zdjęciem potrawy prosimy przesyłać na adres marpol6@interia.pl lub dostarczyć do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku.
Konkursy finansowane są z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, a ich organizatorami są Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych - Izba Gospodarcza, Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi, Expo Mazury S.A. oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl/konkursy
Zapraszamy do udziału!