Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło, otwiera 6 czerwca dwie nowe restauracje Sphinx. Będą to pierwsze lokale sieci w Kutnie oraz w Starogardzie Gdańskim. Obie restauracje Sphinx prowadzone są na zasadzie franczyzy.

Nowo uruchomiona restauracja Sphinx w Kutnie znajduje się przy ul. Barlickiego 20. Lokal wraz z częścią konsumpcyjną i zapleczem zajmuje łącznie ponad 200 metrów kw. Klienci mają do dyspozycji blisko sześćdziesiąt miejsc przy stolikach wewnątrz restauracji oraz ponad siedemdziesiąt miejsc w ogródku. Z kolei nowy lokal Sphinx w Starogardzie Gdańskim mieści się przy ul. Rynek 6 i zajmuje ok. 280 metrów kw. W środku restauracji i w jej ogródku przygotowanych jest ponad sto trzydzieści miejsc przy stolikach. Klienci obu lokali będą mogli korzystać z oferty menu głównego Sphinxa, w której nie zabraknie kultowej shoarmy, soczystych steków, czy aromatycznych makaronów i dań z grupy „fit”. Ponadto w okresie mistrzostw w restauracjach będzie obowiązywała specjalna wkładka do menu „Poznaj mistrzowskie smaki”. Znajdą się w niej propozycje potraw narodowych goszczących w Polsce drużyn m.in. chorwackie cevapcici, irlandzkie fish and chips, włoskie penne arrabbiata, hiszpańska paella, czeski panierowany ser, greckie koftedes, rosyjskie pielmieni, a także polskie pierogi z mięsem.

- Otwierając nowe lokale, zyskujemy nie tylko następne dwie restauracje, ale również poszerzamy zasięg naszej sieci o kolejne miasta. Sphinx to znana i lubiana marka, która ma wielu zwolenników w całej Polsce. Wierzymy, że oferta naszych restauracji przypadnie do gustu również mieszkańcom Kutna i Starogardu Gdańskiego. W bieżącym roku uruchomiliśmy trzy nowe lokale, a już kolejne przygotowywane są do otwarcia - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.

KONTAKT:

Kinga Szkutnik, Practum Consulting,
tel. 0 609 88 44 80,
e-mail: kinga.szkutnik@practum.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]