W dniu 24 maja br. we Wrocławiu zadebiutowała niemiecka sieć restauracji NORDSEE. Jej jedynym przedstawicielem w Polsce jest Grupa Impel. Miłośnicy ryb mogą delektować się daniami z łososia, pstrąga, mintaja i potrawami z owoców morza. Restauracja mieści się na pierwszym poziomie Galerii Handlowej Sky Tower we Wrocławiu, w centralnym punkcie food courtu.

-„Marka NORDSEE już od wielu lat działa z powodzeniem między innymi w Niemczech, Austrii, Czechach, czy na Słowacji. Od niedawna restauracje NORDSEE są także w Bułgarii i Rumunii. Cieszymy się, że wprowadziliśmy tę markę również do Polski”
– powiedział Marek Hołówko, prezes zarządu Rest&More sp. z o.o. sp. k.

W restauracji NORDSEE klienci znajdą smaczne sałatki delikatesowe, dania obiadowe oraz wrapy przygotowane z ryb i owoców morza najwyższej jakości. W ofercie dostępne są również specjały dla najmłodszych. Posiłki będzie można spożywać na miejscu, jak również kupować „na wynos”.

-„Pojawienie się NORDSEE na naszym rynku niewątpliwie wzbogaci ofertę gastronomiczną i da klientom możliwość większego wyboru dań rybnych. Osoby, które cenią produkty wysokiej jakości znajdą u nas potrawy z ryb i owoców morza, które są przygotowywane według najsurowszych wytycznych” – dodał Marek Hołówko, prezes zarządu Rest&More sp. z o.o. sp. k.

Restauracja NORDSEE w Polsce została otwarta dzięki zawarciu przez Grupę Impel umowy franczyzowej z siecią NORDSEE, posiadającą ponad 400 restauracji głównie na terenie Europy. Za prowadzenie i rozwój tej sieci na terenie Polski będzie odpowiedzialna spółka Rest&More sp. z o.o. sp. k., powołana w ramach Grupy Impel.

-„Będziemy chcieli stopniowo rozwijać sieć restauracji NORDSEE w naszym kraju. NORDSEE działa na rynku już ponad 100 lat. Przez ten okres wypracowała swój unikalny sposób funkcjonowania, który sprawdził się na rynkach gastronomicznych w wielu krajach. Chcemy zatem przenieść go do Polski, wierząc, że dzięki NORDSEE Polacy „pokochają ryby” – powiedział Marek Hołówko, prezes zarządu Rest&More sp. z o.o. sp. k.

Więcej informacji udziela:

Impel SA
Katarzyna Marszałek, tel. (71) 78 09 107

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]