Smażone małże św. Jakuba, samosy z policzków wieprzowych, gruszki gotowane w winie – to tylko część specjałów kuchni francuskiej, których będzie można skosztować już w czwartek (31 maja) w restauracji hotelu Bukovina. Francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere oraz studenci szkoły po raz drugi odwiedzą Bukowinę Tatrzańską.

Hotel Bukovina zaprasza wszystkich miłośników odkrywania nowych smaków na wyjątkowy obiad, podczas którego będą serwowane dania kuchni francuskiej. Już w czwartek (31 maja) Bukowinę Tatrzańską odwiedzą wykładowcy oraz studenci Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere. Obiad dla gości BUKOVINA Terma Hotel Spa przygotuje Patrick Traverse – szef kuchni, o wyjątkową oprawę zadba Carine Suau – mistrz dekoracji stołu, natomiast wina dobierze sommelier – Stephanie Hauswald.

– To już druga wizyta gości z Francji w naszej restauracji – mówi Sylwester Lis, szef kuchni hotelu Bukovina. – Ich przyjazd to wyjątkowa okazja do spotkania dwóch odmiennych regionów smaku: lokalnej kuchni Podhala i tradycyjnej kuchni francuskiej. Jesteśmy dumni, że możemy wzajemnie się inspirować i uczyć, jak tworzyć wyjątkowe miejsce, w którym wizyta to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla wszystkich zmysłów.

Obiad będzie serwowany w hotelowej restauracji Morskie Oko, 31 maja w godzinach 14.00-16.00. Francuskich specjałów skosztować będą mogli nie tylko goście hotelowi, ale także wszyscy, którzy w ten dzień postanowią odwiedzić Bukowinę Tatrzańską.

W karcie menu znajdą się:

– samosa z policzków wieprzowych w sosie słodko-kwaśnym z liśćmi młodych sałat;
– smażone małże St. Jacques i kaszanka z kurkami oraz pietruszką;
– polędwica w winie, placki ziemniaczane z kremem z cukinii i bazylią;
– gotowana w winie gruszka, sorbet z czarnej porzeczki, chrust.

Cena zestawu obiadowego wynosi 120 zł.
W związku z ograniczoną liczbą miejsc należy dokonać wcześniejszej rezerwacji pod numerem telefonu: 18 20 25 400.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]