„Rzeczpospolita” po raz czternasty przygotowała ranking firm za 2011 rok, wśród nich nie zabrakło również przedstawicieli branży mięsnej.
Najwyżej w rankingu znalazł się ANIMEX, zajął 79 miejsce i poprawił swój wynik o pięć lokat (w 2010 roku zajmował miejsce 84).
Kolejne pozycje w zestawieniu zajęły zakłady: SOKOŁÓW (139), FARMUTIL HS (185), PKM DUDA (196), PINI POLONIA (243), INDYKPOL (306), DROSED (354), ŁMEAT-ŁUKÓW (376), PAMAPOL (379) oraz Zakłady Drobiarskie KOZIEGŁOWY (492).
Kolejne pozycje w zestawieniu zajęły zakłady: SOKOŁÓW (139), FARMUTIL HS (185), PKM DUDA (196), PINI POLONIA (243), INDYKPOL (306), DROSED (354), ŁMEAT-ŁUKÓW (376), PAMAPOL (379) oraz Zakłady Drobiarskie KOZIEGŁOWY (492).
Pełna wersja elektroniczna, wraz z bazą teleadresową firm znajduje się na stronie
www.rp.pl/bazy
(są tam również zamieszczone informacje o cenie i sposobie dostarczenia).
Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]
Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]
Biogazowanie produktów ubocznych
Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]
KRD-IG CZŁONKIEM IPC
W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]
Konferencja PFPŻ
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]
PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]
Badanie towarów spożywczych
Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]
SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]
BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]
BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]