Znany z kulinarnych programów telewizyjnych wiceszef kuchni warszawskiego hotelu InterContinental – Ernest Jagodziński odświeżył kartę serwującej dania kuchni polskiej sieci Leśne Runo. Dzięki wprowadzonym zmianom i udoskonalonym recepturom goście dostaną jeszcze lepsze posiłki, a restauracje zwiększą swoją efektywność.

Leśne Runo to sieć barów restauracyjnych zlokalizowanych przy głównych trasach komunikacyjnych w kraju. W tej chwili działa piętnaście lokali, a w ramach przyjętej strategii w ciągu trzech lat liczba restauracji ma się podwoić. 23 kwietnia Spółka zadebiutowała na rynku NewConnect. Obecność na małej giełdzie dodatkowo zwiększa rozpoznawalność marki.

Zmiany w menu to efekt dynamicznego rozwoju sieci, która chce jeszcze bardziej podkreślić swój polski charakter. Po zmianie karty atutem restauracji będą tradycyjne potrawy przyrządzane według przepisów i procedur jednego z najlepszych w Polsce szefów kuchni, laureata nagrody Kucharz: Odkrycie Roku 2009, plebiscytu miesięcznika „Kuchnia”. Menu zostało skrócone, znalazły się w nim najpopularniejsze potrawy polskiej kuchni. Od momentu uruchomienia nowej karty menu we wszystkich restauracjach Leśnego Runa w sprzedaży dostępny jest ,,Specjał Leśnego Runa”. To danie, które stanie się wizytówką sieci, jest ono odzwierciedleniem wzorowej jakości Leśnego Runa przy zachowaniu rozsądnej ceny. Karta przeszła najpierw etap testów w wybranych lokalach, od wczoraj nowe menu funkcjonuje we wszystkich restauracjach.

„Nasza spółka dynamicznie się rozwija. Cały czas pracujemy nad uruchomieniem kolejnych lokali, aby nasza sieć miała prawdziwie ogólnopolski charakter musi mieć menu z prawdziwego zdarzenia. Takie menu przygotował dla nas Ernest Jagodziński, który jest jednym z najbardziej uznanych szefów kuchni w Polsce. Jestem przekonany, że wprowadzenie przygotowanych przez niego dań pozytywnie wpłynie na zainteresowanie gości naszą nową ofertą” – mówi Paweł Jachowski, prezes spółki Leśne Runo S.A.

Leśne Runo wprowadza nowe menu, w bardzo ważnym momencie. Spółka w związku ze wzmożonym ruchem na polskich drogach podczas odbywających się w tym roku w kraju piłkarskich Mistrzostw Europy liczy na pozyskanie nowych klientów, którzy później będą wracali do jej lokali.

Osoba do kontaktu:

Wojciech Iwaniuk
InnerValue
wi@innervalue.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]