Ishida Europe wypuściła właśnie najnowocześniejszą wersję swej wiodącej na rynku zgrzewarki tacek QX-775. Nowa zgrzewarka QX-775-Flex łączy zwartość konstrukcji z wysoką, do 15 cykli na minutę, wydajnością pakowania tacek w modyfikowanej atmosferze MAP, zapewniając jednocześnie maksymalną higienę, opakowania najwyższej jakości oraz atrakcyjny sposób prezentacji produktu w opakowaniu.

Nowy udoskonalony model nadaje się do każdego rodzaju produktu, jak na przykład dania gotowe, mięso, drób, ryby i sałatki. Może także współpracować z różnorodnymi standardowymi systemami jak na przykład system modyfikowania atmosfery, pakowania w folię skinpack lub folię termokurczliwą. Inteligentny system sterowania zgrzewarki tacek składa się z systemu automatycznego ustawiania parametrów zintegrowanego z kodowaniem folii, mieszaniem i analizą gazu, co pozwala na zmianę produktów przez naciśnięcie jednego przycisku. Ruch wymuszany za pomocą serwonapędu zapewnia dokładne i powtarzalne przesuwanie tacek z wysoką prędkością w celu uzyskania jak największej wydajności produkcyjnej. Serwonapęd folii zapewnia jej bezproblemowy przesuw i dokładny nadruk dla zintegrowanego systemu kodowania. Otwarta konstrukcja zgrzewarki tacek QX-775-Flex pozwala na łatwy dostęp podczas czyszczenia i konserwacji. W szczególności, odpowiednio ukształtowane, łatwo ociekające powierzchnie, brak odkrytych kabli i silników oraz łatwe do zdejmowania taśmy i przenośniki, pozwalają na szybkie i skuteczne mycie. Ponadto szybko zdejmowane taśmy i przenośniki do minimum skracają przerwy potrzebne na zmianę produktu.

Dzięki zwartej budowie i wysokiej wydajności zgrzewarki, koszty zajmowanej powierzchni produkcyjnej zwracają się bardzo szybko. Zgrzewarkę można także łatwo połączyć z innymi maszynami, tak by stanowiła część kompletnej linii do pakowania.

Zgrzewarka QX-775-Flex stanowi centralny element wprowadzonej ostatnio przez firmę Ishida linii Flex Line - elastycznej linii do pakowania tacek. Linia Flex Line umożliwia łatwe integrowanie różnych jednostek, takich jak podajniki tacek, naważarki wielogłowicowe, dozowniki, systemy wykrywania ciał obcych, automatyczne wagi kontrolne, testery zgrzewów, systemy kontroli etykietowania, różne moduły na końcu linii po to, aby sprostać szczegółowym wymaganiom każdej firmy odnośnie pakowania.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]