Nowa restauracja Bistro Warszawa na Rynku Starego Miasta w Warszawie została oficjalnie otwarta 8 marca podczas uroczystości zorganizowanej dla partnerów branżowych.

Na wielkie otwarcie Bistro Warszawa przybyli przedstawiciele mediów oraz branży eventowej, PR-owej i turystycznej. Właściciel restauracji Norbert Kabaczyński zaprezentował gościom zalety Bistro. Przybyli mieli możliwość skosztowania specjałów finger food przygotowanych specjalnie na tę okazję. Właściwe menu Bistro Warszawa stworzyła zaś sama Anna Martynowska, zdobywczyni tytułu „Kucharz Odkrycie Roku 2008”. Z okazji Dnia Kobiet wszystkie Panie dostały białe róże, które idealnie wpasowały się w retronowoczesny klimat Bistro. Wieczór uświetnił zaś swym występem znany z programu X-Factor John James oraz jeden z najpopularniejszych polskich DJ-ów - DJ Tenessee.

- Bistro Warszawa to prawdziwa rewolucja na warszawskiej Starówce – mówi Norbert Kabaczyński - Mamy nadzieję, że na Stare Miasto uda nam się przyciągnąć nie tylko turystów, ale również mieszkańców Warszawy, którzy często omijają Starówkę w obawie przed zbyt ciężką staropolską kuchnią i wystrojem restauracji - dodaje.

W Bistro Warszawa nowoczesność styka się z tradycją, wszystko począwszy od wystroju, a na jedzeniu skończywszy jest proste, eleganckie, bez zbędnej przesady, z nowym świeżym spojrzeniem na polską tradycję. To Stara Nowa Warszawa i przedwojenne polskie smaki w nowym wydaniu, jak również stare zdjęcia, doskonałe wina w cenie detalicznej, melodie z tamtych lat i koncerty na żywo... To wymarzone miejsce na relaks, w którym goście na własnej skórze mogą poczuć klimat starej Warszawy z elementami nowoczesności.

Bistro to doskonałe miejsce na organizację przyjęć, konferencji prasowych, spotkań firmowych, integracyjnych, wesel i chrzcin – wszystkich imprez z dowolnym ustawieniem i scenografią, dokładnie tak, jak życzą sobie klienci. Sala główna restauracji ma ok. 100 m kw. w ustawieniu teatralnym pomieści 80, a w koktajlowym 100 osób. Podczas zasiadanej kolacji może spotkać się 60 gości. Latem na gości czeka dodatkowo przestronny ogródek o powierzchni 150 mkw, który dysponuje miejscami siedzącymi dla 100 osób.

Dobre wino to dopełnienie każdego dania, a w Bistro miłośnicy win mają w czym wybierać tym bardziej, że dostaną je w cenie detalicznej. Wybór jest niezwykle szeroki, począwszy od win klasycznych ze Starego i Nowego Świata, poprzez nowatorskie i niekonwencjonalne połączenia smakowe, aż po niszowe trunki, które swą jakością często znacznie przewyższają wina znanych, wypromowanych marek. Polskie tradycje Bisto Warszawa świetnie podkreśla zaś wino Adoria, które uznawane jest za najlepsze spośród win produkowanych w Polsce.

Bistro to również idealne miejsce dla miłośników świetnej muzyki. Cykliczne koncerty są kontynuacją muzycznej idei Jazzowni Liberalnej mieszczącej się poprzednio w lokalu zajmowanym obecnie przez Bistro. W każdą niedzielę goszczą tu zespoły, które tworzą miłe dla ucha niszowe brzmienia. W pozostałe wieczory gościom towarzyszy gra na fortepianie połączona z przyjemnym wokalem. W marcu w Bistro rozpoczyna się również cykl środowych imprez z serii "Sławek Uniatowski & MoodChillers - Cover Jam Night".

Bistro Warszawa dysponuje własnym sprzętem technicznym – rzutnikiem z projektorem, profesjonalnym oświetleniem i nagłośnieniem oraz sceną i fortepianem Yamaha Gran Touch. Dzięki wszelkim udogodnieniom każdy klient organizujący event w Bistro może wykreować własną koncepcję wydarzenia.

Za organizację i obsługę Media Relations otwarcia był odpowiedzialny zespół Agencji Don’t Worry.

Patroni medialni wydarzenia: Meetingplanner.pl, MICE Poland, SBE, EventMapa.pl, Hotelarz, Restauracja.

Partnerzy: Centrum Wina, J.A Baczewski, Jack Daniel’s, Hennessy.

BISTRO WARSZAWA ul. Jezuicka 1/3
00-281 Warszawa
www.bistrowarszawa.pl

Rezerwacje: tel.: +48 (22) 635 37 69
mobile: +48 501 438 007
e-mail: bistro@bistrowarszawa.pl

***

Kontakt:

Don’t Worry Creative Event & PR Agency
Malwina Sobótka
PR Specialist
Tel.: + 48 (22) 401 15 95
Mob. + 48 728 500 728
m.sobotka@dontworry.com.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]