24 lutego w Warszawskim Centrum EXPO XXI odbył się CATERING SHOW 2012. Pierwszy test przed czerwcowymi Mistrzostwami zaliczony pomyślnie!! W piłkarskiej oprawie Mazurkas Catering zaprezentował swoje, mistrzowskie możliwości kulinarne, EXPO XXI pokazało możliwości eventowe swojego Centrum, a firma BRILL AV Media zadbała o niezwykłą oprawę audio-wizualną. Wszystko to specjalnie po to aby przenieść ponad 950 zgromadzonych gości w prawdziwie piłkarski klimat. Rozpoczęło się już w pierwszych minutach Imprezy, kiedy zaprezentowały się drużyny organizatorów. Zespół Warszawskiego Centrum EXPO XXI pojawił się na scenie wprowadzony przez dzieci z Akademii Piłkarskiej Znicza Pruszków (rocznik 2003). Firma BRILL AV Media jak na przystojnych mężczyzn przystało pojawiła się w tanecznym towarzystwie cheerliderek z zespołu Hasao. Na koniec było bardzo mobilnie, a to za sprawą zespołu Mazurkas Catering, który wjechał na motocyklach Harley Davidson, zaraz za nimi pojawiły się stare samochody a w nich kelnerzy, na końcu długo wyczekiwany szef kuchni Bartłomiej Czerwiński wjechał prawdziwym, wojskowym Hummerem.

Część kulinarna to między innymi 16 bufetów reprezentujących wszystkie kraje drużyn biorących udział w Mistrzostwach Europy, a każdy z nich poza wspaniałą, charakterystyczną scenografią był pełen oryginalnych przysmaków często sprowadzanych z danego kraju specjalnie na to wydarzenie. Wraz z ceremoniałem ponad 150 kelnerów i 50 kucharzy na salę zostały wniesione dania specjalne: pieczony dzik, pieczony wół czy rekin. Na tym nie koniec kulinarnych specjalności, przyszedł również czas na danie serwowane, a tutaj na każdym stole pojawiło się 10 różnych dań, każde reprezentujące inny europejski kraj. Całe kulinarne Show urozmaiciły artystyczne występy: The Prisoners, D3ART, Rewia Rosyjska, Iwo Orłowski, Zespół Pieśni i Tańca Politechniki Warszawskiej, Varsivia Brass Quintet. Zespół Drugi Tydzień oraz The King’s Friends jak zwykle zapewnili gościom taneczne doznania.

Na koniec w świetle płonących rac oraz asyście odbijanych, kilkudziesięciu piłek pojawił się tort imitujący połowę olbrzymiej piłki.

Wśród gości pojawiła się Minister Katarzyna Sobierajska oraz Christopher Gibbons – UEFA.

Iwona Kątny
Kierownik Działu PR i Marketingu
MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel
ik@mazurkashotel.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]