28 marca 2012r., Warszawa Szkolenie jest przeznaczone dla technologów, kierowników produkcji mięsa i przetworów oraz innych osób odpowiedzialnych za wdrażanie nowych technologii w zakładzie.

Cel szkolenia: Omówienie różnych rodzajów gazów spożywczych stosowanych w branży mięsnej oraz prezentacja nowych technologii znajdujących zastosowanie w przetwórstwie i transporcie mięsa i przetworów.

Program szkolenia:

1. Krótka prezentacja wykładowców oraz omówienie procesu produkcji gazów
2. Rodzaje gazów spożywczych, ich właściwości
3. Wymagania prawne oraz certyfikaty dla gazów spożywczych
4. Bezpieczeństwo związane z wykorzystaniem gazów
5. Technologie zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym i ich wpływ na produkt
a. MAP
b. Zamrażanie kriogeniczne,
c. podmrażanie mięsa przed cięciem,
d. schładzanie mięsa w kutrach i mieszałkach
e. zastosowanie suchego lodu w branży mięsnej
f. produkcja nowych wyrobów mięsnych z wykorzystaniem gazów

Metodologia
Program szkolenia realizowany jest w formie wykładu oraz dyskusji, na koniec zajęć uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Wykładowca

Szkolenie prowadzą pracownicy firmy AirProducts

Więcej informacji o szkoleniu:
http://www.polwita.pl/nowe-technologie-zastosowanie-gazow-spoywczych-przy-produkcji-i-pakowaniu-misa-oraz-przetworow

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]