Aroma Espresso Bar, międzynarodowa sieć kawiarni, która na początku roku rozpoczęła ekspansję na polskim rynku, 1 marca br., otworzyła drugi lokal w Warszawie. Nowy adres dla miłośników wysokiej jakości kawy i świeżo przygotowywanego jedzenia to Krakowskie Przedmieście 7.

Pierwsza kawiarnia Aroma Espresso Bar została otwarta 10 stycznia 2012 roku przy ulicy Kruczej 6 w Warszawie. – Teraz przyszedł czas na kawiarniane zagłębie - Krakowskie Przedmieście. Miejsce powinno być warszawiakom znane. To zabytkowa kamienica, w której od 50 lat w mieści się Główna Księgarnia Naukowa im. Bolesława Prusa – mówi Sylwia Zacharska, dyrektor ds. rozwoju i franczyzy Aroma Espresso Bar. Powierzchnia kawiarni będzie wynosić 114 mkw., a wnętrze lokalu utrzymane jest w jasnych, pastelowych kolorach, które nadają mu nowoczesnego stylu. Trzeci lokal sieci, którego otwarcie planowane jest w II kwartale 2012 roku, znajdzie się przy ulicy Chmielnej 3. Kolejne kawiarnie będą otwierane w centrach największych polskich miast, przy głównych ulicach o dużym natężeniu ruchu, w sąsiedztwie biurowców, uczelni, centrów biznesu, a także w największych centrach handlowych w Polsce. Aroma Espresso Bar to międzynarodowa marka, która z powodzeniem funkcjonuje w największych światowych miastach: Nowym Jorku, Los Angeles, Toronto, Ontario, Kijowie i Tel Awiwie. W Polsce jest planowane otwarcie 25 lokali w ciągu pięciu lat.

Wyróżnikiem Aroma Espresso Bar na polskim rynku sieci kawiarni jest właśnie kawa – parzona z wysokiej jakości ziaren. Ziarna sprowadzane z Etiopii i Kolumbii trafiają do Izraela, do palarni pod Jerozolimą, stamtąd sprowadzamy gotowe mieszanki espresso i capuccino do Polski – mówi Przemysław Piaskowski, menedżer Aroma Espresso Bar Polska. W kawiarni wypiekane są trzy rodzaje pieczywa, a także croissanty, muffiny czy brownies. W menu znajduje się kilka specjałów - potraw z rodzimej, izraelskiej kuchni, tj. danie shakshuka (jajko sadzone na sosie z pomidorów i cebuli, serek kremowy, oliwki, tahini i chrupiące pieczywo) czy sahlab (słodki napój mleczny z dodatkiem suszonych bulw orchidei). Próżno szukać ich w innych kawiarniach. Klienci kawiarni mają możliwość zamówienia swoich sprawdzonych potraw przez telefon, a menu na wynos jest nieco tańsze od potraw zamawianych na miejscu. Wyróżnikiem jest również obecność energetycznych zestawów śniadaniowych w całodniowym menu. - Tradycyjne śniadanie w Aroma Espresso Bar to omlet z dwóch jajek, świeżo krojone warzywa, pieczywo, serek kremowy, oliwki i sos tahini podawane ze świeżo wyciskanym sokiem pomarańczowym i do tego oczywiście kawa. Goście kawiarni mają duży wybór kanapek zawierających oryginalne składniki jak grillowany ser halloumi czy sezamowy sos tahini. W ofercie znajdują się także sałatki przyrządzane na bazie dostarczanych każdego dnia warzyw.

Kontakt dla mediów:

Lidia Mączyńska
e-mail: l.maczynska@telmagroup.pl
Tel.: +48 609 135 167

Emilia Zajfert
e-mail: e.zajfert@telmagroup.pl
Tel.: + 48 695 606 600

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]