W samym centrum Warszawy rozpoczęła działalność Restauracja Polska Rozpusta, mieszcząca się przy ul. Elektoralnej 23, tuż obok Hali Mirowskiej. To jeden z niewielu lokali na kulinarnej mapie stolicy, w którym można skosztować rzadko spotykanych i trochę już zapomnianych dań kuchni polskiej, a także tych dobrze znanych – mielonego, schabowego, kopytek czy zasmażanej marchewki. To wymarzone miejsce na biznesowy lunch lub uroczystą kolację.

W przestronnym i klimatycznym wnętrzu na co dzień znajduje się 55 miejsc przy stolikach, a na imprezach zamkniętych mieści się ponad 100 osób. Szefem kuchni jest Adam Kędzior – kucharz z wieloletnią praktyką w wielu znamienitych restauracjach, specjalizujący się kuchni polskiej.

Dlatego też w stałym menu restauracji znajdują się właśnie tradycyjne potrawy, natomiast w ramach oferty specjalnej co miesiąc proponowane są staropolskie dania w zaskakujących zestawieniach. „Serwując np. cielęce nereczki w czosnku i klarownym maśle czy prawie nikomu nie znane carpaccio z piersi kaczki, chcemy uczyć nowych smaków i przypominać stare, sprawdzone polskie przepisy”, mówi Bolesław Dubowski, menadżer restauracji. Twórcy Rozpusty postawili na świeżość produktów i wysoką jakość potraw. „Nie uznajemy półproduktów, wszystko gotujemy na miejscu z najlepszych składników. Nasi kucharze sami robią makarony, kopytka czy kluski śląskie, przygotowują desery, pieką ciasta i faworki” – dodaje Dubowski.

Przeglądarka może nie wspierać wyświetlania tego obrazu.Karta dań stanowi ciekawe połączenie tradycji i nowoczesności, znajdują się w niej m.in. nóżki wieprzowe z octem z prawdziwków, tatar wołowy z domowymi marynatami, pasztet z gęsi czy bałtyckie śledzie. Jako dania główne serwowane są interesujące zestawienia polskich mięs i ryb z różnorodnymi dodatkami, m.in. z leśnymi grzybami. Do tego własnej roboty konfitury lub sosy, np. z jeżyn czy z malin. Poprzez taki dobór dań właściciele Rozpusty pragną pokazać, że kuchnia polska może być oryginalna i zaskakująca.

Rozpusta czynna jest codziennie od godz. 12.00 do ostatniego gościa.

Między 12.00 a 16.00 w przystępnej cenie 25 zł każdy gość może samodzielnie skomponować swój lunch z szerokiego wyboru zup, dań głównych i dodatków. Przy zakupie czterech obiadów restauracja oferuje bezpłatną dostawę pod wskazany adres na terenie całej Warszawy.

Adres:

Rozpusta Restauracja Polska, ul. Elektoralna 23, 00-137 Warszawa,
rezerwacje: 22 499 51 78
http://www.restauracjarozpusta.pl/

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]