WOOK - sieć restauracji oferujących dania kuchni azjatyckiej, należąca do Sfinks Polska – 23 stycznia rozpoczyna świętowanie chińskiego Nowego Roku. Z tej okazji każdy gość restauracji, którego rachunek wyniesie co najmniej 12 zł otrzyma gratis bułeczki dim sum ze słodkim nadzieniem. Promocja obowiązuje w restauracjach WOOK w całej Polsce.

- Zgodnie z chińskim kalendarzem Nowy Rok rozpoczyna się 22 stycznia wieczorem czasu polskiego. Dla Chińczyków na całym świecie ten dzień oraz kilkanaście następujących po nim dni to wyjątkowy okres celebrowania spotkań w rodzinnym i przyjacielskim gronie. Posiłki w tym czasie tradycyjnie urozmaicają bułeczki i inne dania przygotowywane na parze. Zwyczaje kulinarne Dalekiego Wschodu są w Polsce mało znane, dlatego poprzez naszą akcję chcieliśmy nawiązać do tej tradycji, proponując naszym gościom noworoczny upominek – przygotowywane na parze chińskie bułeczki ze słodkim nadzieniem, które z powodzeniem mogą zastąpić deser - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią WOOK.

Informacje o promocji można znaleźć na stronie www.wook.pl oraz na plakatach w restauracjach. Akcja potrwa do wyczerpania zapasów.

Obecnie w Polsce działa dziewięć restauracji WOOK. Oprócz Warszawy znajdują się one w Poznaniu, Łodzi, Gdańsku oraz na Dolnym Śląsku – we Wrocławiu, Kłodzku i Legnicy. W każdej z nich goście mogą obserwować azjatyckich kucharzy przy pracy, ponieważ wszystkie dania przygotowywane są na wyspach kuchennych ulokowanych na salach restauracyjnych. W wystroju restauracji WOOK znajdują się też tradycyjna chińska brama i charakterystyczne, czerwone lampiony.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  2. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  3. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  4. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  5. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  6. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  7. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  8. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  9. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  10. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]