Browar Sulimar znalazł się w gronie najdynamiczniej rozwijających się firm w Polsce i otrzymał tytuł Gazeli Biznesu 2011. To kolejne wyróżnienie dla piotrkowskiego browaru i dowód na obranie skutecznej strategii rozwoju.

Gazele Biznesu to konkurs premiujący najdynamiczniej rozwijające się małe i średnie firmy. Projekt realizowany jest wspólnie przez dziewięć dzienników ekonomicznych należących do Grupy Wydawniczej Bonnier. Podobne zestawienia przygotowywane są w m.in. Szwecji, Danii, Austrii, Rosji, Estonii, Słowenii, na Litwie i Łotwie. W Polsce ranking sporządza dziennik ekonomiczny „Puls Biznesu”. W tym roku wyróżnienia zostaną wręczone po raz dwunasty.

O tytuł Gazeli Biznesu 2011 mogły ubiegać się firmy, która spełniały następujące kryteria: rozpoczęły działalność przed 2008, w roku bazowym 2008 przychody ze sprzedaży mieściły się w przedziale pomiędzy 3 a 200 mln złotych, w okresie 2008-2010 z roku na rok odnotowywały wzrost przychodów ze sprzedaży i w latach tych ani razu nie miały straty oraz umożliwiły analizę swoich wyników finansowych.

O miejscu przedsiębiorstwa na liście rankingowej decyduje wyrażony w procentach przyrost obrotów, osiągnięty w ciągu trzech badanych lat (2010 vs. 2008). Browar Sulimar uplasował się na pozycji 866 w ogólnopolskiej klasyfikacji. W rankingu regionalnym znalazł się na pozycji 39 w województwie łódzkim i na 3 w Piotrkowie Trybunalskim. Oficjalne wręczenie nagrody odbędzie się w lutym, w trakcie uroczystej gali w Łodzi.

„Bardzo cieszy nas tak prestiżowe wyróżnienie. To niewątpliwie potwierdzenie dla browaru i całego naszego zespołu, że zmierzamy w dobrą stronę. Będziemy się starać co roku dorównywać tempa Gazeli.” – mówi Mariusz Supady prezes Browaru Sulimar.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]