EuroGastro to najważniejsze i nawiększe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży HoReCa. Ideą targów EuroGastro jest przedstawienie pełnej i różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Na EuroGastro obecni są przedstawiciele wiodących firm z Polski i z zagranicy, co stanowi znakomitą okazją do porównania ich oferty, a także do nawiązania międzynarodowych kontaktów handlowych.
Ekspozycja targowa podzielona jest na cztery sektory tematyczne
- sektor wyposażenia zaplecza kuchennego
- sektor żywności i napojów dla gastronomii
- sektor kawowy
- sektor wyposażenia sal restauracyjnych i barów
Odbiorcy Targów EuroGastro
- Właściciele i menadżerowie:
- restauracji
- barów typu fast food i snack-bar; małej gastronomii
- kawiarni
- firm cateringowych
- hurtowni gastronomicznych
- lodziarni i cukierni
- super- i hipermarketów odpowiedzialni za zakupy oraz współpracę z dostawcami
- klubów, dyskotek, pubów
- Dystrybutorzy produktów i usług dla HoReCa
- Zarządzający punktami zbiorowego żywienia w stołówkach, kantynach, szpitalach, więzieniach, domach dziecka, szkołach oraz innych podobnych placówkach
- Grupy opiniotwórcze: kucharze i szefowie kuchni
Firmy prezentujące swoją ofertę na Targach EuroGastro
- Producenci i dystrybutorzy:
- wyposażenia i sprzętu dla gastronomii
- żywności i napojów dla gastronomii
- alkoholi i używek
- akcesoriów dla gastronomii
- mebli dla gastronomii
- wyposażenia sal restauracyjnych i barów
- produktów, półproduktów cukierniczych, lodziarskich i piekarskich
- drobnego sprzętu dla cukiernictwa i lodziarstwa
- oprogramowania dla gastronomii
- środków czyszczących
- odzieży roboczej
Przy Targach EuroGastro od strony merytorycznej współpracują
- Fundacja Klub Szefów Kuchni
- Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni
- Europejskie Stowarzyszenie Kawy Wysokiej Jakości (SCAE)
Osoby, które zdążą zarejestrować się on-line do końca stycznia 2012, będą mogły wejść na Targi EuroGastro BEZPŁATNIE (otrzymają na targach bezpłatną kartę wstępu) - zarejestruj się.
Rejestracja on-line będzie aktywna do 19 marca 2012, do godziny 15.00. Osoby zarejestrowane on-line po 31 stycznia 2012, będą mogły zakupić bilet na Targi EuroGastro z 50% zniżką (30 zł za każdy dzień targów, trzydniowy karnet - 60 zł). Rejestracja on-line przeznaczona jest wyłącznie dla branżowych zwiedzających (uczniowie szkół nie mogą dokonać rejestracji on-line).
Konferencja "Jak edukować Polaków...
W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]
Negocjacje między UE, a Mercosur
Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]
Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]
Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]
Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]
Biogazowanie produktów ubocznych
Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]
KRD-IG CZŁONKIEM IPC
W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]
Konferencja PFPŻ
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]
PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]
Badanie towarów spożywczych
Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]