W piątek, 9 listopada, otwarta została druga restauracja KFC w Rumii. Nowy lokal należący do tej najpopularniejszej międzynarodowej sieci serwującej dania z kurczaka mieści się przy ulicy Grunwaldzkiej 108,  w centrum handlowym Auchan Port Rumia.

Nowa restauracja KFC znajduje się w dogodnym punkcie – tuż przy wejściu na halę Auchan, w otoczeniu sklepów i butików wielu renomowanych marek. Wnętrze restauracji wyposażone jest zarówno w wysokie krzesła barowe, jak i w wygodne sofy i fotele – łącznie dla gości przygotowano 75 miejsc siedzących. Na pierwszych klientów w dniu otwarcia restauracji czekał tort, szampan, a także kupony promocyjne.

Auchan Port Rumia, w którym mieści się nowa restauracja KFC to największe i najchętniej odwiedzane centrum handlowe w mieście. Znajduje się przy drodze krajowej nr 6 – przy jedynej trasie łączącej Trójmiasto z Półwyspem  Helskim.

KFC stale poszerza swoją ofertę – w menu nowej restauracji, obok dań  zaliczanych do klasyki KFC, jak np. cieszący się niezmiennie wielką popularnością Kubełek Classic, znaleźć można m.in. BIG BOXY - atrakcyjne cenowo posiłki dla naprawdę głodnych wielbicieli chrupiącej panierki KFC, BRAZER – marynowana pierś kurczaka w sałatce, tortilli lub bułce Ciabatta. W ofercie znajdziemy także świetnie sprawdzające się w roli szybkiej przekąski mini zestawy B-smart, lekkie sałatki oraz desery.

Smak panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny już od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona. Niezmiennie też kurczaki podawane w KFC są zawsze świeże, nie mrożone, ręcznie panierowane przez kucharza tuż przed poddaniem obróbce cieplnej. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.  

Dodatkowych informacji udziela:

 

Anna Gąska

Solski Burson-Marsteller

e-mail: agaska@solskibm.pl

tel. +48 (22) 242 86 49 

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]