Pabianickie Zakłady Mięsne PAMSO S.A. po raz ósmy z rzędu otrzymały tytuł „Przedsiębiorstwo Fair Play” – i co za tym idzie „Złoty Laur”, a szczególnym wyróżnieniem jest zdobycie po raz drugi nagrody głównej - statuetki „Przedsiębiorstwo Fair Play” przyznawanej 15 firmom wyróżniającym się w tym konkursie.

Certyfikat „Przedsiębiorstwo Fair Play” przyznawany jest za całokształt działań biznesowych prowadzonych przy zachowaniu wysokich standardów etycznych. Spośród wszystkich laureatów wyróżnionych zostało 15 firm, które uzyskały statuetki – nagrody główne.

PAMSO otrzymało to wyróżnienie m.in. jako wyraz uznania za realizowane kampanie edukacyjne i prozdrowotną działalność Akademii Zdrowego Żywienia Pamso.

Uroczyste ogłoszenie wyników i wręczenie nagród miało miejsce 2 grudnia 2011 r. w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Statuetkę i certyfikat „Złoty Laur” odebrał osobiście prezes zarządu Zakładów Mięsnych PAMSO SA – Joachim Nowak. Nagrodę wręczał wicemarszałek Sejmu - Eugeniusz Grzeszczak, poseł Adam Szejnfeld, prezes Krajowej Izby Gospodarczej i przewodniczący kapituły konkursu Andrzej Arendarski oraz przewodniczący komisji ogólnopolskiej - Mieczysław Bąk.

Jest to wyraźny znak dla wszystkich współpracowników i kontrahentów, że PAMSO działa rzetelnie, uczciwie i jest przedsiębiorstwem godnym najwyższego zaufania. „To wyróżnienie jest dla nas jednocześnie dużym wyzwaniem i mobilizacją - aby nadal móc sprostać wymogom rynkowym oraz przede wszystkim zobowiązuje nas do zachowywania zasad etyki na co dzień.” - mówi prezes zarządu Joachim Nowak.

Idea „Fair Play” funkcjonuje w polskim biznesie od 1997 roku. Program powstał jako reakcja na konkurs ogłoszony przez Polską Fundację Promocji i Rozwoju Małych i Średnich Przedsiębiorstw (obecnie PARP) na projekt związany z promocją kultury przedsiębiorczości w Polsce. Pierwsza edycja konkursu „Przedsiębiorstwo Fair Play” odbyła się w 1998 r., a od 1999 r. program przyjął formułę otwartą dla wszystkich przedsiębiorstw.

Pełna lista laureatów
http://fairplay.pl/laureaci-przedsiebiorstwo-fairplay2011.html

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]