Browar SULIMAR uruchomił supernowoczesną linię rozlewniczą napojów Innofill DMD. Obecnie to najbardziej zaawansowana technologicznie rozlewania w Polsce i zaledwie trzecie tego typu urządzenie w Europie. Nowa inwestycja kosztowała kilkanaście milionów złotych. To kolejny etap rozwoju browaru SULIMAR, dzięki któremu firma zyskuje sporą przewagę konkurencyjną na rynku.

Innofill DMD to linia do rozlewu napojów o wydajności ok. 60 000 puszek pojemności 250l na godzinę. To pierwsza i jedyna w Polsce tak efektywna technologia z opcją ekspresowego przezbrajania, umożliwiająca rozlew do wszystkich dostępnych na rynku formatów puszek. Daje to możliwość, w bardzo krótkim czasie, przejścia z jednego na inne typy lub pojemności puszki. Linia wyposażona jest w pasteryzator tunelowy oraz przepływowy z pełni sterowanymi parametrami pasteryzacji. Pasteryzator przepływowy produkcji KHS skonstruowano na indywidualne zamówienie browaru SULIMAR. Gwarantuje on dużą wszechstronność i umożliwia pasteryzację wszystkich napojów do temperatury 98 st. C. Nowa inwestycja SULIMARU wyposażona jest także automatyczny system mycia CIP.

Dzięki Innofill DMD browar w higieniczny sposób może rozlewać zarówno produkty gazowane, jak i niegazowane, w tym: soki, wine coolers, napoje typu RTD, napoje energetyzujące, izotoniczne, nutraceutyki, a także piwo.

„Inwestycja ta, to kolejny istotny etap rozwoju naszej firmy” - mówi Adam Bogacz Dyrektor Rozwoju browaru SULIMAR – „Wcześniej wprowadziliśmy rygorystyczny system kontroli jakości, nowy system New Product Development, a także usprawniliśmy pracę z dostawcami. Wszystkie te posunięcia miały na celu poprawę jakości produkcji oraz zapewnienia lepszego serwisu i warunków współpracy z klientami.”

SULIMAR to średniej wielkości w 100% polski, regionalny browar z Piotrkowa Trybunalskiego, który znany jest z produkcji piw klasy premium z linii CORNELIUS, ocenianych za jedne z najlepszych dostępnych na rynku. To także wytwórca innych napojów gazowanych i niegazowanych, jak również uznany w Polsce i za granicą producent w obszarze marek własnych.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]