16 września 2011 r. --- Sieć Pizza Hut dokonała nowej odsłony swojej kultowej restauracji Zodiak, zlokalizowanej w samym centrum Warszawy. Odwiedzający ją klienci mogą przekonać się, jak w przyszłości będą wyglądały nowe restauracje sieci. Zmiana dokonana w Zodiaku to bardzo ważny krok Pizza Hut w systematycznym budowaniu konceptu restauracji typu Casual Dinning. Znaczące wzbogacenie menu, m.in. kategorii przystawek, deserów i napojów ma na celu zmianę postrzegania Pizza Hut przez jej Gości jako restauracji z szeroką ofertą, znacznie wykraczającą poza kategorię pizzy.

Zodiak to jedna z pierwszych restauracji Pizza Hut w Polsce. Od czasu otwarcia, przez 18 lat, stała się ona zarówno dla nas jak i dla naszych Gości wręcz kultowa – zarówno dla warszawiaków jak i turystów stanowi stały punkt na planie miasta. Zodiak jest ilustracją tego, jak wygląda Pizza Hut w naszym kraju. To dla nas bardzo poważny argument, by właśnie tu rozpocząć rewolucję związaną z wyglądem i ofertą naszych restauracji. Chcielibyśmy, by za dwa-trzy lata wszystkie nasze nowe restauracje przypominały restaurację Zodiak. – powiedział Maciej Kuczyński, Brand President Pizza Hut w Polsce.

Zmiany w restauracji Zodiak wprowadzono w trzech głównych sferach: oferty, obsługi kelnerskiej oraz tzw. „Customer Experience”, a więc doświadczeń i wrażeń, jakie klienci wynoszą po odwiedzeniu restauracji Pizza Hut. Wszystkie te strefy dla Pizza Hut są ściśle ze sobą związane.

Najwięcej zmian wprowadzono w menu restauracji. Wzbogacona została kategoria przystawek – pojawiły się całkowicie nowe, oryginalne pozycje, których receptury zostały opracowane od podstaw przez Pizza Hut. Pillow Fritti to chrupiące poduszeczki z ciasta drożdżowego podawane z sosem serowym i pepperoni, z kolei Italian Nachos, idealne dla kilkuosobowych grup przyjaciół, to nachos w stylu włoskim podawane z dodatkiem sosu serowego, pepperoni oraz drobno pokrojonych pomidorów. Zwolennicy klasycznych rozwiązań z całą pewnością zasmakują w Rolsach stanowiących połączenie szynki i sera Mozzarella, zawiniętych i zapieczonych w tortilli z dodatkiem rozmarynu. Podawane są z sosem musztardowym, który świetnie komponuje się z ich łagodnym smakiem.

W nowym menu restauracji Zodiak pojawiły się także nowe sałatki, pizze oraz desery. Na szczególną uwagę zasługuje sałatka Crispy Chicken Salad, pizza Pollo Portobello przyrządzana na białym sosie, z kawałkami kurczaka i rzadkimi grzybami Portobello, a także dwa nowe ciasta Chocolate Cookie oraz Lava Cake.

Liczę na to, że za kilka lat Pillow Fritti czy Italian Nachos będą kultowymi pozycjami w menu Pizza Hut, tak jak ciasto Pan czy Bar Sałatkowy. – powiedziała Agnieszka Skarul, Brand Manager Pizza Hut.

Nowe menu to jednak nie wszystko! W Zodiaku zaskakuje również nowy wystrój wnętrz utrzymany w kolorystyce Pizza Hut, odznaczający się jednak większą dynamiką i rozmachem. W centralnym punkcie restauracji umieszczony jest Bar Sałatkowy, wyłożony białymi kafelkami. Dodatkowo, dzięki nowemu projektowi restauracji, Goście mogą z łatwością zobaczyć, co dzieje się w kuchni. Takie rozwiązanie ma na celu wzmocnić relacje miedzy naszymi Gośćmi a obsługą restauracji.– tłumaczy Agnieszka Skarul.

Przyjazne relacje z obsługą stanowią podstawę budowania wyjątkowej atmosfery w restauracji (tzw. Customer Experience). Na te elementy zwraca się bowiem szczególną uwagę w restauracji Zodiak. Zespół kelnerów tu pracujących został dodatkowo przeszkolony w zakresie rekomendowania odpowiednich dla Gości potraw oraz doboru win. Ważnym elementem Customer Experience jest także muzyka towarzysząca Gościom restauracji, dobrana odpowiednio do pory dnia i nastroju panującego wewnątrz.

O restauracji Zodiak można mówić bardzo wiele. Dla nas najważniejsze jest to, że ten sztandarowy lokal zyskał nowe oblicze, które, mamy nadzieję, stanie się już wkrótce obliczem całej Pizza Hut zarówno jeśli chodzi o wystrój wnętrz, jak i o jeszcze bardziej zróżnicowane, bogate menu. Dlatego bardzo serdecznie zapraszamy wszystkich do odwiedzenia restauracji Zodiak w jej nowym, lepszym wydaniu. – powiedziała Agnieszka Skarul.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]