15 września br. w Warszawie miało miejsce oficjalne otwarcie pierwszego lokalu marki Frooyog w Polsce. Wydarzenie połączone z degustacją mrożonych jogurtów i soków marki zgromadziło wielu amatorów zdrowych słodkości. Czwartkowe popołudnie na Warszawskiej Starówce upłynęło pod znakiem magentowych barw Frooyoga.

Nowa alternatywa lodowych deserów wzbudziła spore zainteresowanie zarówno wśród warszawiaków, jak i turystów. Mrożonych jogurtów nowej generacji najchętniej próbowała młodzież w wieku szkolnym i studenci, dla których marka Frooyog to kolejny, obok zagranicznych, lifestylowych konceptów gastronomicznych, modny punkt spotkań ze znajomymi.

Licznie zgromadzeni goście mogli wypróbować produktów oferowanych przez Frooyog: mrożonego jogurtu Frooyog słodzonego syropem z agawy, serwowanego z różnorodnymi dodatkami (tzw. toppingami) oraz świeżo wyciskanych soków owocowo-warzywnych. Osoby, które po raz pierwszy zetknęły się z deserem popularnym na świecie, również doceniły nowy koncept stawiając go ponad najlepsze lody. Właściciele marki podkreślają jednak, iż – w odróżnieniu od słodzonych białym cukrem deserów – jest to znacznie zdrowszy i pełnowartościowy posiłek.

-Cieszy nas, że ludzie zwracają coraz większą uwagę na to, co jedzą i na skład produktów, które wybierają. Frooyog to odpowiedź na aktualne potrzeby konsumentów poszukujących alternatywy dla niezdrowych dań. Dlatego tworząc markę Frooyog jasno sprecyzowaliśmy swoje cele – dbamy o zdrowie i dobre samopoczucie naszych Klientów. Produkty Frooyoga są lekkie, dietetyczne i odpowiednie dla każdego – zarówno dla młodych, aktywnych osób, jak i dla dzieci czy diabetyków – mówi Magdalena Różanowska, Prezes Zarządu Spółki BeFit, właściciela marki Frooyog.

Polska marka zapowiada dalszą rozbudowę oferty o nowe, zdrowe i smaczne posiłki. Wkrótce do menu Frooyoga dołączy również pożywna owsianka oraz aromatyczna kawa.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]