W dniach 12-15 września Polski Oddział Europejskiego Stowarzyszenia Kawy Najwyższej Jakości (SCAE) organizuje na targach Gastro Trendy bezpłatne warsztaty kawowe dla właścicieli i managerów kawiarni i restauracji oraz baristów. Na stoisku SCAE w pawilonie 6A odbędą się prezentacje i praktyczne szkolenia z zaparzania kawy różnymi metodami. Każdy uczestnik będzie mógł również zbadać swój smak w teście konsumenckim. Trzeciego dnia Targów odbędą się natomiast V Mistrzostwa Polski Cup Tasters, które wyłonią najlepszego testera kawy. Mistrz Polski będzie reprezentował nasz kraj na Mistrzostwach Świata w Wiedniu. Współorganizatorem i sponsorem wydarzenia jest Q-Coffee. Nagrodę główną ufundowała firma Primulator. Kawy speciality przekazały polskie minipalarnie. Sponsorem Targów Gastro Trendy jest Strauss Cafe Poland.
Więcej informacji: Konrad Oleksak, koordynator Polskiego Oddziału SCAE oraz na
www.gastrotrendy.pl.
Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]
Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]
Biogazowanie produktów ubocznych
Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]
KRD-IG CZŁONKIEM IPC
W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]
Konferencja PFPŻ
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]
PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]
Badanie towarów spożywczych
Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]
SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]
BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]
BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]