Szkolenie, które odbędzie się 8 września 2011 r. w Warszawie, skierowane jest do pracowników działów konfekcjonowania. Uczestnicy zdobędą wiedzę z dziedziny opakowalnictwa żywności, a w szczególności z obszaru pakowania mięsa i przetworów mięsnych. Cele szkolenia: - przekazanie wiedzy na temat różnych sposobów pakowania wyrobów mięsnych, - przekazanie wiedzy na temat, właściwości opakowań i folii itp., stosowanych w sektorze mięsnym. Program szkolenia: - zmiany jakości żywności i przetworów mięsnych w trakcie przechowania, - ocena przydatności opakowań do żywności z punktu wymagań higieniczno-sanitarnych, - czynniki wpływające na trwałość, przechowywanie mięsa, - wpływ właściwego sposobu pakowania na trwałość produktów, - najczęściej spotykane wady wyrobów przeznaczonych do pakowania, - parametry pomieszczeń do pakowania i przechowania mięsa i jego przetworów, - pakowanie w atmosferze gazów ochronnych, pakowanie farszów surowych – nowa technologia produkcji szynek i wyrobów blokowych, - metody pakowania, dobór parametrów urządzeń dla poszczególnych grup technologicznych przetworów mięsnych, odpowiedni dobór mieszaniny gazów zależny od rodzaju pakowanego asortymentu, - pakowanie żywności przeznaczonej do podgrzewania mikrofalowego, - przepisy związane z etykietowaniem opakowań, - rola opakowań w marketingu żywności, - inne metody utrwalania żywności. Czas trwania szkolenia – 1 dzień, koszt szkolenia 400 zł netto/osoba, cena obejmuje uczestnictwo w szkoleniu, materiały, lunch i przerwy kawowe oraz certyfikat. Miejsce szkolenia: Centrum Szkolenia Przemysłu Mięsnego, ul. Rogatkowa 37, Warszawa, tel. 22 615 87 12. Więcej informacji o kursach oraz formularz zgłoszeniowy dostępne są na www.polwita.pl oraz Marta Dzierzęcka mdzierzecka@polwita.pl, tel. 601 678 700.
Cele szkolenia:
- przekazanie wiedzy na temat różnych sposobów pakowania wyrobów mięsnych, - przekazanie wiedzy na temat, właściwości opakowań i folii itp., stosowanych w sektorze mięsnym.
Program szkolenia:
- zmiany jakości żywności i przetworów mięsnych w trakcie przechowania, - ocena przydatności opakowań do żywności z punktu wymagań higieniczno-sanitarnych, - czynniki wpływające na trwałość, przechowywanie mięsa, - wpływ właściwego sposobu pakowania na trwałość produktów, - najczęściej spotykane wady wyrobów przeznaczonych do pakowania, - parametry pomieszczeń do pakowania i przechowania mięsa i jego przetworów, - pakowanie w atmosferze gazów ochronnych, pakowanie farszów surowych – nowa technologia produkcji szynek i wyrobów blokowych, - metody pakowania, dobór parametrów urządzeń dla poszczególnych grup technologicznych przetworów mięsnych, odpowiedni dobór mieszaniny gazów zależny od rodzaju pakowanego asortymentu, - pakowanie żywności przeznaczonej do podgrzewania mikrofalowego, - przepisy związane z etykietowaniem opakowań, - rola opakowań w marketingu żywności, - inne metody utrwalania żywności.
Czas trwania szkolenia – 1 dzień, koszt szkolenia 400 zł netto/osoba, cena obejmuje uczestnictwo w szkoleniu, materiały, lunch i przerwy kawowe oraz certyfikat. Miejsce szkolenia: Centrum Szkolenia Przemysłu Mięsnego, ul. Rogatkowa 37, Warszawa, tel. 22 615 87 12.
Więcej informacji o kursach oraz formularz zgłoszeniowy dostępne są na www.polwita.pl oraz Marta Dzierzęcka mdzierzecka@polwita.pl, tel. 601 678 700.